Paszczak Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 Czasem bywa tak że polując na jakiś gatunek, niespodziewanie na haku melduje się najmniej spodziewana przez nas ryba. Czyta się czasem o sandaczach na kukurydzę, karpiach na wahadło itp. Proponuję w tym temacie opisywać swoje dziwne, niecodzienne połowy. Muszę się przyznać że moją pierwszą rybą na spining był 25 centymetrowy krąp. Nieomal połknął Meppsa nr 2. Odtąd na listę moich niecodziennych połowów dostały się: Płoć - obrotówka Mepps nr 2, kolor biały Wzdręga (to nie jest aż takie dziwne) - przynęta jak wyżej Ukleja, a raczej kilka - woblery kleniowo - jaziowe Leszcz - zaatakował dużą trociową obrotówkę firmy Dragon. Mój ojciec złowił kilka szczupaków na białe robaki na haku nr 24, największy około 3 kg. Po powrocie do polski dorzucę foty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MICHNIK Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 Miałem raz ciut dziwny przypadek choć nie na mój kij ,a na kolegi wędkę było mi dane wyholować suma na owocową kulkę proteinową Link to comment Share on other sites More sharing options...
Minus Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 też miałem szczupaka na dzikuna i sandacza na kukurydzę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 Ja okonia na skórkę chleba raz złapałem. No, okonka. Uklejka też się trafiła na woblerka kleniowego...Szczupak na kleniowym zestawie to norma w sumie. Raz leszcza sporego na algę 3, ale później się dowiedziałem, że mają trochę agresji w sobie i przejawiają czasem agresję...Najdziwniejszy przyłów jednak był pstrąg tęczowy na kukurydzę. I od razu mówię, to było na dzikim stawie w UK. Kiedy pytałem gospodarza koła o tego pstrąga, to powiedział mi, że musiał wpłynąć z rzeki poprzez podziemną rurę wyrównującą poziom wody w stawie- takie połączenie z pobliskim kanałem. Ale w okolicy nikt nie widział pstrągów ani nie było stawów hodowlanych, więc pochodzenie ryby to tajemnica...Tęczak miał nie całe 40cm, i pokazał mi swoją siłę na matchu Link to comment Share on other sites More sharing options...
baloonstyle Posted February 13, 2012 Report Share Posted February 13, 2012 Ja na białe robaki miałem koło czterech sandaczy,oraz pięć sumów. Ogólnie wszystko co dziwne to na białe robaki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pat8 Posted February 13, 2012 Report Share Posted February 13, 2012 Ja tak samo złapałem pstrąga na kukurydzę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MICHNIK Posted February 17, 2012 Report Share Posted February 17, 2012 aha przypomniała mi się pewna nocna zasiadka podczas której wziął mi szczupak na truskawkową kulkę proteinową i nie był mały bo karpiówka zgięła się w pół ,niestety po chwili przeciął przypon Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted February 17, 2012 Report Share Posted February 17, 2012 Nocka na Wiśle i ok.24:00 krąp 30cm na obrotówkę nr.3! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Muchozol Posted February 22, 2012 Report Share Posted February 22, 2012 A mi na błękitnego twistera z brokatem którego rzucałem na pstrąga uderzyła 33 cm Świnka.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max_2015 Posted July 31, 2012 Report Share Posted July 31, 2012 A ja złowiłem na Wiśle leszcza ok. 3 kg. na żwyca. Wziął na uklejkę A kolega złowił sandacza podczas ściągania wędki na dużą kulkę chleba z zniemniakiem ) A na srtawie gdzie chodzę czesto karasie brały na jarzębine ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SklepShark Posted August 22, 2012 Report Share Posted August 22, 2012 Takie przypadki przyprawiają o nie lada zdziwienie po wyciągnięciu ryby ponad powszechnie wody. Łowimy na kukurydzę a tu bach pstrąg nam się wynurza. Takie sytuacje są naprawdę dziwne, a nie ram bardzo śmieszne. Pozdrawiam i życzę wesołego połowu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz gda Posted December 4, 2013 Report Share Posted December 4, 2013 ja złowiłem kiedyś lina na twistera.. i szczupaka 70cm na 2 ziarna kuku jak zwijałem i było jeszcze ciemno.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kacperkw Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 zwykła pinka i szczupak taki był głodny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts