NeoCM Posted November 9, 2015 Report Share Posted November 9, 2015 Witam. Chciałbym się nieco was podpytać jak byście polecili kołowrotek do w sumie lekkiego i średniego spinningu. Na dniach nabyłem nowy kij Kongera Impact spin L 270/20 za w sumie małe pieniądze, bo zaledwie 160 PLN [przecena]. Po prostu potrzebowałem kija do 20 gram wyrzutu, dlatego taki zakupiłem. Posiadam jeszcze kij Yorka Blue Diamond Evo Spin 270 cw 8-30 - o szybkiej akcji. dokupiłem do niego kołowrotek Ryobi Arctica 4000 - i to mój jeden zestaw. Niestety z tym kołowrotkiem niby jest w porządku, ale lekko słychać przekładnie. Konsultowałem się ze serwisem Dragona, który przesłał mi podkładki do tego młynka, lecz problem jak był tak jest. Ponadto działa dobrze i nie zwracam zbytnio uwagi na ten szczegół... Posiadam również kołowrotek Spro Passion 720, który jest z wędziskiem Jaxon XT-PRO New Generation Jig 240 /12 i do tego młynka nie mam zastrzeżeń. Może byście polecili mi jakiś inny młynek, bo w sumie też zastanawiam się nad kolejnym młynkiem ryobi, ale mam jeszcze na oku np okume cymar- ale boje się jej kompozytu, czy wytrzyma kilka sezonów, koleny młynek np. Jaxon monolith z metalowym korpusem. Też zainteresował mnie Robinson sashima, ale czytając opinie na cięższe przynęty się nie nadaje Czekam na jakiej propozycje [nawet i inne]. Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted November 9, 2015 Report Share Posted November 9, 2015 Konsultowałem się ze serwisem Dragona, który przesłał mi podkładki do tego młynka A nie lepiej było go wysłać do serwisu i niech oni wywiązują się z gwarancji? No przecież masz aż 5 lat gwarancji... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeoCM Posted November 9, 2015 Author Report Share Posted November 9, 2015 Słychać go przy ciężkich przynętach i to przy szybszych prowadzeniach. Przy jednostajnym jest cicho. Myślę, że to nie jest aż tak poważny problem. Jak już mam go oddać, to na zimę- bo tak pozbędę się młynka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted November 9, 2015 Report Share Posted November 9, 2015 A to przypadkiem nie rolka kabłąka? Smarowałeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeoCM Posted November 9, 2015 Author Report Share Posted November 9, 2015 Smarowałem. rolka wiem jak szumi,bo mi padła w innym kołowrotku. No i dźwięk jest inny. Dodam, jak powiedziałem serwisantowi to powiedział że" jest to częsty problem tych 4000" i podkładka pod przekładnie powinna pomóc. Oczywiście nie można za mocno spasować, ani za lekko. Na sucho chodzi bardzo dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts