Filoo Posted November 20, 2015 Report Share Posted November 20, 2015 (edited) Witam! Od paru tygodni mam dylemat jakie spodniobuty kupić. Bardziej przychylam się w stronę gumowych (czytałem, że neoprenowe latem to jak piekarnik) - bardziej wytrzymałe i trochę tańsze, jednak neopreny wygodniejsze. Wybrałem sobie dwa modele: Neopreny: DAM Gumowe: Spodniobuty STRONG Czy ktoś miał styczność z tymi modelami? Które bardziej polecacie? Dodam, że wykorzystywane byłyby podczas fotografowania z czatowni pływającej (nie łowię ryb tylko fotografuję ptaki, ale uznałem że wy, wędkarze na pewno macie duże doświadczenie ze spodniobutami) i ewentualnego przedarcia się przez trzcinowisko czy przejścia przez rzeczkę. Edited November 21, 2015 by wind edycja linków Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted November 21, 2015 Report Share Posted November 21, 2015 A takie rozważałeś? Mam takie i z czystym sumieniem mogę polecić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elton34 Posted January 21, 2016 Report Share Posted January 21, 2016 Za dużo to się w temacie nie dzieje Szkoda bo bym z chęcią się dowiedział jakie wodery wybrać, czy 100 zł np. wystarczy by kupić neopreny i czy w ogóle są jakieś duże różnice miedzy tańszymi a droższymi modelami?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marckus Posted January 21, 2016 Report Share Posted January 21, 2016 (edited) Za dużo to się w temacie nie dzieje Czy masz zamiar kupić jakieś spiodniobuty? czy masz upatrzone jakieś modele? chcesz na jesień-zimę? wiosnę-lato? Jeśli chcesz kupić neopreny na okres wiosna-lato to powodzenia życzę w leczeniu odparzeń W ogóle będzie łatwiej jak opiszesz na czym Ci zależy no i budżet oraz czy chcesz wchodzić do kolan czy do pasa i wyżej Pozdrawiam, Marcin Edited January 22, 2016 by marckus Link to comment Share on other sites More sharing options...
elton34 Posted January 31, 2016 Report Share Posted January 31, 2016 Myślałem, że z mojej wypowiedzi wynika iż nie bardzo wiem co wybrać ale jeśli muszę to napiszę. Nie mama specjalnie pojęcia co na lato a co na jesień/zimę, potrzebne mi będą do łowienia na spining na różnych wodach, nie wiem jakich się najczęściej używa i nie wiem jakie są różnice między modelami, rodzajami ale nie chcę kupować trzech różnych modeli w zależności od pogody... Link to comment Share on other sites More sharing options...
marckus Posted January 31, 2016 Report Share Posted January 31, 2016 Jaki budżet chcesz przeznaczyć na taki zakup? Link to comment Share on other sites More sharing options...
elton34 Posted January 31, 2016 Report Share Posted January 31, 2016 100-150 max, to są w końcu trochę dłuższe kalosze więc nie ma co wariować Link to comment Share on other sites More sharing options...
marckus Posted February 1, 2016 Report Share Posted February 1, 2016 Do 150 zł to posiadałem takie Jaxon Prestige byłem zadowolony Link to comment Share on other sites More sharing options...
elton34 Posted February 2, 2016 Report Share Posted February 2, 2016 I rzeczywiście są lekkie? Wyglądają ok, przemyślę sprawę a coś tańszego byś polecił? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marckus Posted February 2, 2016 Report Share Posted February 2, 2016 (edited) I rzeczywiście są lekkie? Czy lekkie moim zdaniem to kwestia gustu Ja, nie narzekałem na nie. Kupiłem je w 2013 r i do 2015 nosiłem, teraz śmiga w nich, mój kolega. Jeśli chodzi o trwałość i wygodę, to mogę polecić w 100%, co do tańszych niestety nie mam pojęcia. Cena do jakości od 0 do 5 jak dla mnie 5 Edited February 2, 2016 by marckus Link to comment Share on other sites More sharing options...
elton34 Posted February 2, 2016 Report Share Posted February 2, 2016 Ok, dzięki za info. wezmę je pod uwagę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts