Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam!

Od paru tygodni mam dylemat jakie spodniobuty kupić. Bardziej przychylam się w stronę gumowych (czytałem, że neoprenowe latem to jak piekarnik) - bardziej wytrzymałe i trochę tańsze, jednak neopreny wygodniejsze. Wybrałem sobie dwa modele:

Neopreny: DAM

Gumowe: Spodniobuty STRONG

Czy ktoś miał styczność z tymi modelami? Które bardziej polecacie?

Dodam, że wykorzystywane byłyby podczas fotografowania z czatowni pływającej (nie łowię ryb tylko fotografuję ptaki, ale uznałem że wy, wędkarze na pewno macie duże doświadczenie ze spodniobutami) i ewentualnego przedarcia się przez trzcinowisko czy przejścia przez rzeczkę.

Edytowane przez wind
edycja linków
  • 2 miesiące temu...
Napisano

Za dużo to się w temacie nie dzieje :)

Szkoda bo bym z chęcią się dowiedział jakie wodery wybrać, czy 100 zł np. wystarczy by kupić neopreny i czy w ogóle są jakieś duże różnice miedzy tańszymi a droższymi modelami??

Napisano (edytowane)

Za dużo to się w temacie nie dzieje

Czy masz zamiar kupić jakieś spiodniobuty? :) czy masz upatrzone jakieś modele? chcesz na jesień-zimę? wiosnę-lato? Jeśli chcesz kupić neopreny na okres wiosna-lato to powodzenia życzę w leczeniu odparzeń :) W ogóle będzie łatwiej jak opiszesz na czym Ci zależy no i budżet oraz czy chcesz wchodzić do kolan czy do pasa i wyżej :)

Pozdrawiam,

Marcin

Edytowane przez marckus
  • 2 tygodnie później...
Napisano

Myślałem, że z mojej wypowiedzi wynika iż nie bardzo wiem co wybrać ale jeśli muszę to napiszę.

Nie mama specjalnie pojęcia co na lato a co na jesień/zimę, potrzebne mi będą do łowienia na spining na różnych wodach, nie wiem jakich się najczęściej używa i nie wiem jakie są różnice między modelami,

rodzajami ale nie chcę kupować trzech różnych modeli w zależności od pogody...

Napisano (edytowane)

I rzeczywiście są lekkie?

Czy lekkie moim zdaniem to kwestia gustu :) Ja, nie narzekałem na nie. Kupiłem je w 2013 r i do 2015 nosiłem, teraz śmiga w nich, mój kolega. Jeśli chodzi o trwałość i wygodę, to mogę polecić w 100%, co do tańszych niestety nie mam pojęcia. Cena do jakości od 0 do 5 jak dla mnie 5 :)

Edytowane przez marckus