RomanXIII Posted December 25, 2015 Report Share Posted December 25, 2015 Witam Wszystkich. Wiem że pytanie takie jak moje pojawia się często ale każdy ma inne potrzeby, ja wracam do tego hobby po kilku latach przerwy i totalnie nie orientuje się jaki sprzęt kupić i gdzie. Więc od początku.... Mam zamiar łowić głównie na wodach stojących lub wolno płynących. Sporo dobrego na forum przeczytałem o sprzęcie Konger'a Metody: grunt, spławik (odległościówka) żywiec, z tym że nie chce kupować zestawu do konkretnie jednej metody, jak by się dało to żeby wędzisko było w miarę uniwersalne na przykład gdyby mnie coś nawiedziło i chciałbym porzucać gumką Na jeden zestaw kij+ kołowrotek chciałbym wydać max 500pln razem będzie max 1500pln i jeszcze będę miał około 1000pln na osprzęt, może starczy na średnią tyczkę(bacik) Pytanie jeszcze gdzie lepiej kupić, w "realu" czy w sklepie internetowym, czytałem sporo że po zakupie w sklepie internetowym zdarzają się wady ukryte albo sprzęt jest uszkodzony przez kuriera tylko że teoretycznie w nich jest taniej. Z góry dzięki za pomoc. P.S Pozdrawiam tych którzy mnie zaraz opi....ą za to że nie chcę mi się przeszukać forum ale jak już pisałem każdy ma inne potrzeby Link to comment Share on other sites More sharing options...
quartz Posted December 25, 2015 Report Share Posted December 25, 2015 500 PLN na jeden kij z kołowrotkiem to wcale nie tak mało. Masz już w czym przebierać.Znam człowieka, co pickera używa do lekkich gum. No i łowi. Znam człowieka, co karpiówki używa do cięższego gruntu i do żywca. Sprzęt z wadą ukrytą możesz też kupić w sklepie stacjonarnym. Sprawa jest prosta, idziesz do sklepu, bierzesz kij do ręki, przymierzasz się do niego. Sprawdzasz w necie jakie są różnice w cenie. Wracasz i negocjujesz. Przy 1500 PLN masz grube argumenty na wyrwanie rabatu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted December 25, 2015 Report Share Posted December 25, 2015 albo sprzęt jest uszkodzony przez kuriera Uszkodzonej paczki nigdy nie przyjmuj, albo otwieraj w obecności kuriera. W razie uszkodzeń, kurier ma specjalny papier, na którym opisuje uszkodzenia i odsyłają do sklepu. Nawet nieuszkodzoną paczkę masz prawo otworzyć w obecności kuriera i sprawdzić jej zawartość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RomanXIII Posted December 26, 2015 Author Report Share Posted December 26, 2015 Dzięki za podpowiedzi a jaką markę polecacie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts