baloonstyle Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 Tak jak w temacie. Czy stosujecie muchy zamiast twisterów na bocznym troku ? Jeżeli tak to jakich najczęściej ? Pozdrawiam Zdjęcia mile widziane Link to comment Share on other sites More sharing options...
okno Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 Ja stosuje, twister i na bocznym muchę, kiełża lub inne robactwo. Sprawdza się na białej rybie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baloonstyle Posted February 17, 2012 Author Report Share Posted February 17, 2012 Hehe to nic nowego nie będę stosował Myślałem że może jakąś małą rewolucje będę robił Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted February 17, 2012 Report Share Posted February 17, 2012 Nic nie stoi na przeszkodzie, by eksperymentować. Można przecież na boczny dać lekką muchę szczupakową i tym machać gdzieś po krzakach...kombinowanie z tym może nam wyjść na dobre chyba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baloonstyle Posted February 17, 2012 Author Report Share Posted February 17, 2012 No ja mam taki zamiar Coś innego bo już te twisterki męczą Link to comment Share on other sites More sharing options...
Minus Posted February 17, 2012 Report Share Posted February 17, 2012 bo już te twisterki męczą a dlaczego męczą??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
baloonstyle Posted February 18, 2012 Author Report Share Posted February 18, 2012 wszyscy tylko tak katują okonki. W sklepie ostatnio tyle się nasłuchałem, byłem szósty w kolejce i przede mną każdy twistery i każdy opowieści. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MICHNIK Posted February 20, 2012 Report Share Posted February 20, 2012 ja na boczny zakładałem imitację kiełża i nimfę złoto główkę brały okonie i pstrągi tyle ,że te komercyjne, zastanawiałem się czy dało rade by tak połapać wzdręgi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
baloonstyle Posted February 21, 2012 Author Report Share Posted February 21, 2012 Czyli na wodach PZW nie udało ci się nic złapać w ten sposób ? Co do wzdręg to czytałem że tak właśnie tez można się do nich dostać . Link to comment Share on other sites More sharing options...
MICHNIK Posted February 21, 2012 Report Share Posted February 21, 2012 On PZW only perch Link to comment Share on other sites More sharing options...
Minus Posted February 23, 2012 Report Share Posted February 23, 2012 (edited) Czyli na wodach PZW nie udało ci się nic złapać w ten sposób ? Co do wzdręg to czytałem że tak właśnie tez można się do nich dostać . a mnie się wydaje że do wzdręg lepiej się dobierać lekkimi przynętami podawanymi blisko powierzchni bo to ich rewir, nawet pysk mają tak ukształtowany aby pobierać pokarm z powierzchni. Ciężarek na troku sprowadzi przynętę w okolica dna a tam wzdręgi rzadziej buszują Myślę że Okno ma dobry patent mianowicie lekki jig (0,5-1g) a wyżej na troku muszka, kiełż czy inne świństwo na krasnopiórki Ja najczęściej łowiłem wzdręgi na obrotówki 00 i 0 a mucha to w ogóle byłaby rewelacyjna Edited February 23, 2012 by Minus Link to comment Share on other sites More sharing options...
timon01 Posted March 5, 2012 Report Share Posted March 5, 2012 ja łowie wzdręgę na mokra muszkę miedzy grarzelami na upatrzonego fajna zabawa.Balon spróbuj dać mokta na trok blisko lustra wody oczywiscie w lecie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baloonstyle Posted March 6, 2012 Author Report Share Posted March 6, 2012 Co to jest mokta ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts