baloonstyle Napisano 16 Lutego 2012 Zgłoszenie Napisano 16 Lutego 2012 Wpisując dziś z ciekawości w Google " elektryczna wędka " wyświetliło mi około "Około 31,400 wyników". Niektóre strony producentów są dostępne w kilku językach. Na każdej stronie reklamują się producenci jako wymarzony sprzęt na wypad na ryby. Podkreślam ze nie szukałem na allegro ponieważ liczna wyświetleń w Google mnie zszokowała. Czy taka sprzedaż i używanie takiego sprzętu jest do końca legalne u nas? Czy firmy które maja strony w innych językach wypychają ten towar na Zachód i maja tam tez rynek zbytu ?
wind Napisano 16 Lutego 2012 Zgłoszenie Napisano 16 Lutego 2012 Z tego co wiem, wędka elektryczna jest nielegalna, na pewno w świetle RAPR. W ustawie określony jest zakaz używania wędki elektrycznej wykorzystującej prąd zmienny, a wędką, którą znalazłem w sieci (pierwsza z brzegu) działa na zasadzie prądu stałego. Jeżeli gospodarz łowiska nie zabrania jej stosowania jest dozwolona. W związku z tym, że to bardzo skuteczne narzędzie, podejrzewam, że żaden właściciel czy dzierżawca nie pozwoli jej stosować na swoim terenie. Za to czytałem gdzieś o odłowach kontrolnych dokonanych tą właśnie metodą. Dyskutowaliśmy już na ten temat .
baloonstyle Napisano 17 Lutego 2012 Autor Zgłoszenie Napisano 17 Lutego 2012 A tu zadowoleni "wędkarze " w żywiole.
MICHNIK Napisano 17 Lutego 2012 Zgłoszenie Napisano 17 Lutego 2012 i po co to komu? ,żeby mięcha nałapać?
wind Napisano 17 Lutego 2012 Zgłoszenie Napisano 17 Lutego 2012 i po co to komu? ,żeby mięcha nałapać? Zgadłeś, wygrywasz główną nagrodę, uścisk ręki wędkarza-elektryka.
Gość woldi Napisano 17 Lutego 2012 Zgłoszenie Napisano 17 Lutego 2012 i po co to komu? ,żeby mięcha nałapać?A nie dlatego łowimy?
Paszczak Napisano 18 Lutego 2012 Zgłoszenie Napisano 18 Lutego 2012 Qur... jak obejżałem ten filmik to aż mnie zemdliło... co za gówno...
baloonstyle Napisano 18 Lutego 2012 Autor Zgłoszenie Napisano 18 Lutego 2012 No a tego jest masa w necie...
baloonstyle Napisano 19 Lutego 2012 Autor Zgłoszenie Napisano 19 Lutego 2012 Gdzieś czytałem że ktoś podał jedną taką pseudo firmę na policję i firmę zamknęli, poszukam gdzie to było.
MICHNIK Napisano 20 Lutego 2012 Zgłoszenie Napisano 20 Lutego 2012 Ja bym ich tym prądem trochę podręczył żeby się nauczyli że prąd to w gniazdku a nie w wodzie
baloonstyle Napisano 21 Lutego 2012 Autor Zgłoszenie Napisano 21 Lutego 2012 Wiesz to nie jest prąd stały, tylko zmienny i siego siłą jest też dużo mniejsza
MICHNIK Napisano 21 Lutego 2012 Zgłoszenie Napisano 21 Lutego 2012 o czym my w ogóle mówimy???? jak tak można?????
baloonstyle Napisano 21 Lutego 2012 Autor Zgłoszenie Napisano 21 Lutego 2012 Skoro są sklepy i producenci to i muszą być odbiorcy. Więc niektórzy tak mogą.
Rekomendowane odpowiedzi