Newborn Posted June 29, 2016 Report Share Posted June 29, 2016 (edited) Witam. Po 7 latach przerwy znów wziąłem się za wędkowanie i mam niemały problem z doborem sprzętu (poprzedni niestety już zakończył swój żywot). Przeglądając forum zostałem sparaliżowany wszystkimi informacjami i opiniami i sam nie jestem w stanie dobrze skompletować własnego zestawu. Po tylu latach przerwy wszystko się zmieniło. Są nowe, lepsze sprzęty i metody wędkowania. Proszę o pomoc w skompletowaniu dwóch zestawów (wędki, kołowrotki, żyłki, jeśli ktoś byłby tak miły to również jakieś akcesoria itd): - na spławik do łowienia mniejszych sztuk typu płocie, liny, jakieś karasie itd (oczywiście coś elastycznego, żeby i trochę większe sztuki móc złowić) - na grunt do łowienia karpi, przydałoby się coś bardziej uniwersalnego ale myślę, że to właśnie karpie będą moim głównym celem Nie orietuje się za bardzo w cenach i mam dość elastyczny budżet. Chciałbym coś ze średniej półki, bez przesadnych cen, jakiś kompromis między ceną a jakością ale żeby z drugiej strony nie było to coś, co łamie się w ręce. 600- 800 zł na wędki, kołowrotki, żyłki itd starczy? Z góry dziękuję za pomoc. Edited June 29, 2016 by Newborn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Newborn Posted June 29, 2016 Author Report Share Posted June 29, 2016 Temat do zamknięcia, po całym dniu grzebania jakoś udało mi się coś wyskrobać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts