Jump to content

Pomoc przy skompletowaniu zestawów (spławikowego i gruntowego)

Recommended Posts

Witam. Po 7 latach przerwy znów wziąłem się za wędkowanie i mam niemały problem z doborem sprzętu (poprzedni niestety już zakończył swój żywot).

Przeglądając forum zostałem sparaliżowany wszystkimi informacjami i opiniami i sam nie jestem w stanie dobrze skompletować własnego zestawu. Po tylu latach przerwy wszystko się zmieniło. Są nowe, lepsze sprzęty i metody wędkowania. Proszę o pomoc w skompletowaniu dwóch zestawów (wędki, kołowrotki, żyłki, jeśli ktoś byłby tak miły to również jakieś akcesoria itd): 

- na spławik do łowienia mniejszych sztuk typu płocie, liny, jakieś karasie itd (oczywiście coś elastycznego, żeby i trochę większe sztuki móc złowić)

- na grunt do łowienia karpi, przydałoby się coś bardziej uniwersalnego ale myślę, że to właśnie karpie będą moim głównym celem

Nie orietuje się za bardzo w cenach  i mam dość elastyczny budżet. Chciałbym coś ze średniej półki, bez przesadnych cen, jakiś kompromis między ceną a jakością ale żeby z drugiej strony nie było to coś, co łamie się w ręce. 600- 800 zł na wędki, kołowrotki, żyłki itd starczy?

Z góry dziękuję za pomoc.

Edited by Newborn