Paszczak Posted March 10, 2012 Report Share Posted March 10, 2012 Sposób podsunął mi znajomy szef kuchni. Wykorzystałem go podczas romantycznej kolacji z moją dziewoją, po prostu urywa łeb... Składniki: Filet z ryby, pokrojony na małe porcje. W moim przypadku była to troć, ale myślę że można tak przyrządzić dowolną rybę słodkowodną. Borowiki - 250 g Cebula - jedna duża Śmietana 30 lub 36% Masło Sól Pieprz Cebulę kroimy i smażymy na maśle razem z borowikami aż zmięknie. Dolewamy śmietany i czekamy chwilę aż się zagotuje. Natarte wcześniej solą i pieprzem kawałki fileta wkładamy do śmietany skórą do dołu. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Po około 15-20 minutach śmietana powinna zgęstnieć i danie gotowe. Znakomitym uzupełnieniem obiadu będą gotowane warzywa: brokuł, kalafior i marchewka. Do tego oczywiście ziemniaczki. Polecam i życzę smacznego. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Minus Posted March 10, 2012 Report Share Posted March 10, 2012 aż mi ślinka leci Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted March 10, 2012 Report Share Posted March 10, 2012 Dobre, robiłem coś podobnego ale zapiekanego...Do tego butelka białego wina i wieczór....No, ciekawy Link to comment Share on other sites More sharing options...
GLONU Posted April 22, 2020 Report Share Posted April 22, 2020 zajebisty przepis ale początek tak powinien wyglądać : D Jak jesteś twardy idź w jesieni do lasu ... nazbieraj borowików , później jak mnie kochasz to jedź na Nowy rok na trocie a później coś stwórz no ale że trocie nie biorą na zawołanie to trzeba trochę posiedzieć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts