Jump to content

Ryba w sosie śmietanowym z borowikami


Paszczak
 Share

Recommended Posts

Sposób podsunął mi znajomy szef kuchni. Wykorzystałem go podczas romantycznej kolacji z moją dziewoją, po prostu urywa łeb...

Składniki:

Filet z ryby, pokrojony na małe porcje. W moim przypadku była to troć, ale myślę że można tak przyrządzić dowolną rybę słodkowodną.

Borowiki - 250 g

Cebula - jedna duża

Śmietana 30 lub 36%

Masło

Sól

Pieprz

Cebulę kroimy i smażymy na maśle razem z borowikami aż zmięknie. Dolewamy śmietany i czekamy chwilę aż się zagotuje. Natarte wcześniej solą i pieprzem kawałki fileta wkładamy do śmietany skórą do dołu. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Po około 15-20 minutach śmietana powinna zgęstnieć i danie gotowe.

Znakomitym uzupełnieniem obiadu będą gotowane warzywa: brokuł, kalafior i marchewka. Do tego oczywiście ziemniaczki.

Polecam i życzę smacznego.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 years later...

zajebisty przepis ale początek tak powinien wyglądać : D

Jak jesteś twardy idź w jesieni do lasu ... nazbieraj borowików , później jak mnie kochasz to jedź na Nowy rok na trocie a później coś stwórz :D no ale że trocie nie biorą na zawołanie to trzeba trochę posiedzieć :cheers:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...