Jump to content

Ryba w sosie śmietanowym z borowikami


Paszczak
 Share

Recommended Posts

Sposób podsunął mi znajomy szef kuchni. Wykorzystałem go podczas romantycznej kolacji z moją dziewoją, po prostu urywa łeb...

Składniki:

Filet z ryby, pokrojony na małe porcje. W moim przypadku była to troć, ale myślę że można tak przyrządzić dowolną rybę słodkowodną.

Borowiki - 250 g

Cebula - jedna duża

Śmietana 30 lub 36%

Masło

Sól

Pieprz

Cebulę kroimy i smażymy na maśle razem z borowikami aż zmięknie. Dolewamy śmietany i czekamy chwilę aż się zagotuje. Natarte wcześniej solą i pieprzem kawałki fileta wkładamy do śmietany skórą do dołu. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Po około 15-20 minutach śmietana powinna zgęstnieć i danie gotowe.

Znakomitym uzupełnieniem obiadu będą gotowane warzywa: brokuł, kalafior i marchewka. Do tego oczywiście ziemniaczki.

Polecam i życzę smacznego.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 years later...

zajebisty przepis ale początek tak powinien wyglądać : D

Jak jesteś twardy idź w jesieni do lasu ... nazbieraj borowików , później jak mnie kochasz to jedź na Nowy rok na trocie a później coś stwórz :D no ale że trocie nie biorą na zawołanie to trzeba trochę posiedzieć :cheers:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...