Skocz do zawartości

Ryba po Portugalsku


MICHNIK
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki:

-2 filety z dorsza

-sól

-pieprz

-kilka ząbków czosnku

-1 ostra papryczka

-kilka listków laurowych

-1 puszka pomidorów bez skórki

-100ml octu

Filety kroimy na pół i nacieramy solą oraz pieprzem, czosnek wraz z papryczką i listkami laurowymi rozdrabniamy w możdzierzu lub blenderze i wklepujemy w rybę a następnie odstawiamy na minimum pół godziny. Przyprawione w ten sposób filety mieszamy z pomidorami oraz octem i odstawiamy na kolejne pół godziny. Rybę oczyszczamy z marynaty, obtaczamy w samej mące i smażymy na oleju, pozostałą marynatę podgrzewamy na ogniu aby zredukowała i następnie przecieramy przez sitko otrymując w ten sposób sos którym polewamy rybę.

(Jeżeli dla kogoś będzie za kwaśne proponuję zmniejszyć ilość octu)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...