Jump to content

Ryba po Portugalsku


MICHNIK
 Share

Recommended Posts

Składniki:

-2 filety z dorsza

-sól

-pieprz

-kilka ząbków czosnku

-1 ostra papryczka

-kilka listków laurowych

-1 puszka pomidorów bez skórki

-100ml octu

Filety kroimy na pół i nacieramy solą oraz pieprzem, czosnek wraz z papryczką i listkami laurowymi rozdrabniamy w możdzierzu lub blenderze i wklepujemy w rybę a następnie odstawiamy na minimum pół godziny. Przyprawione w ten sposób filety mieszamy z pomidorami oraz octem i odstawiamy na kolejne pół godziny. Rybę oczyszczamy z marynaty, obtaczamy w samej mące i smażymy na oleju, pozostałą marynatę podgrzewamy na ogniu aby zredukowała i następnie przecieramy przez sitko otrymując w ten sposób sos którym polewamy rybę.

(Jeżeli dla kogoś będzie za kwaśne proponuję zmniejszyć ilość octu)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...