MICHNIK Posted March 10, 2012 Report Share Posted March 10, 2012 Składniki: -2 filety z dorsza -sól -pieprz -kilka ząbków czosnku -1 ostra papryczka -kilka listków laurowych -1 puszka pomidorów bez skórki -100ml octu Filety kroimy na pół i nacieramy solą oraz pieprzem, czosnek wraz z papryczką i listkami laurowymi rozdrabniamy w możdzierzu lub blenderze i wklepujemy w rybę a następnie odstawiamy na minimum pół godziny. Przyprawione w ten sposób filety mieszamy z pomidorami oraz octem i odstawiamy na kolejne pół godziny. Rybę oczyszczamy z marynaty, obtaczamy w samej mące i smażymy na oleju, pozostałą marynatę podgrzewamy na ogniu aby zredukowała i następnie przecieramy przez sitko otrymując w ten sposób sos którym polewamy rybę. (Jeżeli dla kogoś będzie za kwaśne proponuję zmniejszyć ilość octu) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted March 11, 2012 Report Share Posted March 11, 2012 Kolejny ciekawy przepis Ciekawie to musi smakować, ale obecność w przepisie octu sprawia, że ja rezygnuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
MICHNIK Posted March 11, 2012 Author Report Share Posted March 11, 2012 A może zamiast octu dodać soku z cytryny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted March 11, 2012 Report Share Posted March 11, 2012 Chyba za mocno by się zmienił smak potrawy....Tak mi się wydaje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MICHNIK Posted March 11, 2012 Author Report Share Posted March 11, 2012 Być może, jak ktoś nie znosi octu to potrawa ta może mu nie podejść ponieważ sos ma mocno intensywny smak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now