Kristian Napisano 20 Lutego 2017 Zgłoszenie Napisano 20 Lutego 2017 Hejka zastanawiałem się ostatnio nad zredukowaniem bagażu karpiowego w taki sposób żeby zminimalizować transport większości mojego asortymentu żeby zamiast wozić 5 toreb to wszystko wcisnąć w jeden konkretny bagaż no ale jak zawsze wędki to najważniejszy element ... tak się złożyło że nie znalazłem konkretnego tematu o teleskopowych wędkach karpiowych które moim zdaniem nie odbiegają niczym od wędek dwu lub trzy składowych tak wielu firm które znajdują się na rynku poza długością transportową i akcją pracy wędziska... w ręce wpadła mi ostatnio wędka prologic c1 tele 3lb lecz nie mam wiele wiadomości i opinii na temat takich wędzisk i nigdy na takie nie łowiłem bo pierwsze wrażenie było bardzo pozytywne no i długość transportowa 3,6m 12' -88cm a 3,9m 13' 105cm . może ktoś dołączy się do tego tematu i opowie na temat takich wędzisk ,jak się łowi, jakie są wrażenia (pozytywne czy negatywne) zależy mi na rozwinięciu bo mało się mówi o tym . pozdrawiam wszystkich
jungu Napisano 20 Lutego 2017 Zgłoszenie Napisano 20 Lutego 2017 Nie wiem jak na zasiadkach typowo karpiowych, ale używam tele carp Jaxona 30-80 g na rzece i udało mi się wyholować suma 4,5kg bez najmniejszego problemu, drugi w tą samą noc zerwał mi cały zestaw (żyłka 0,3) więc musiał mieć ponad 10kg. Wędka spokojnie wytrzymywała i czułem jeszcze zapas mocy. Ogólnie teleskopy mi się sprawdzają i jakoś nie narzekam na brak wyczuwalności brań. Do tego napiszę że łowiłem na wątróbkę z ołowiem o masie kilkukrotnie przewyższającej CW.
Kristian Napisano 20 Lutego 2017 Autor Zgłoszenie Napisano 20 Lutego 2017 o kurde to już elegandzko, no ja w większości na ten sezon planuje szybkie zasiadki jak już to w weekendy na jedną noc w sumie 48 godzin jakby nie było bo praca mi nie pozwala zbytnio ale czasem to max 3 dni ale wątpie żeby jakieś problemy występowały... a jak z wyrzutem daleko ???
jungu Napisano 20 Lutego 2017 Zgłoszenie Napisano 20 Lutego 2017 Kijem 300cm, żyłka 0,3 - ciężarek 100g + wątróbka ok 100-150g - można rzucić śmiało 30-40m (oczywiście z wyczuciem) - mniejsze obciążenia polecą jeszcze dalej.
Rekomendowane odpowiedzi