Jaca12 Napisano 5 Lipca 2017 Zgłoszenie Napisano 5 Lipca 2017 Witam, miał może ktoś z was kontakt z Mistrall extreme feeder do 30g? Chcę spróbować metody i znalazłem ten kij w jednym ze sklepów za 65 zł. Łowić zamierzam na wodach stojących z podpiętym prawdopodobnie kręciołem spro passion. Cel to głównie leszcze i liny czasem coś z komercji. Po doświadczeniach ze spinningiem doszedłem do wniosku że preferuję raczej miękkie i czułe patyki bo komfort holu jest większy i szanse na wykorzystanie zapasu mocy z cięższych kijków trafia się nie za często.
wind Napisano 5 Lipca 2017 Zgłoszenie Napisano 5 Lipca 2017 Zależy jakie koszyki chcesz podpiąć. Zwykle zakłada się, że masa zestawu ( koszyk + zanęta ) nie powinna przekraczać 2/3 c.w. wędziska.
Jaca12 Napisano 8 Lipca 2017 Autor Zgłoszenie Napisano 8 Lipca 2017 Jak ma się ciężar wyrzutowy wędki do jej czułości przy spinningu zdaję sobie sprawę, jak jest natomiast w kwestii feeder/pickerów? Zależy mi na czułości zestawu. Nie stracę na niej nawet wybierając wędkę do 90g zamiast do 30g w skutek możliwości doboru szczytówki zawartej w zestawie? Czy jednak zawsze mniejsze cw będzie świadczyć o czułości i większej szansy na zauważenie brania drobnej ryby?
wind Napisano 8 Lipca 2017 Zgłoszenie Napisano 8 Lipca 2017 Używam czasem federa o c.w. do 100g i nie mam problemu z zauważeniem najdelikatniejszych brań. Jest to kwestia doboru odpowiedniej szczytowki do warunków na łowisku.
Rekomendowane odpowiedzi