Skocz do zawartości

Wędzisko + Kołowrotek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Potrzebuję mocnego i czułego wędziska 2,75m do główek z opadu na średnie szczupaki i sandacze. Będę łowił głównie z brzegu w rzece Odra więc jak to na rzece z uciągami to różnie bywa jest raz słabszy raz mocniejszy a od was drodzy forumowicze jak i wędkarze potrzebuję pomocy w odnalezieniu odpowiedniego sprzętu na rzekę. Mój budżet to 300 zł na kijka i 200 zł na kołowrotek. Pozdrawiam.

Moim zdaniem lepiej byloby 300zl przeznaczyc na kolowrotek bo tutaj on bedzie gral glowna role, za dobry kolowrotek trzeba zaplacic wiecej niz za dobre wedzisko 

Ryobi zauber/ spro red arc wielkosc dobierzesz se wg uznania, zawsze lepiej wziac wiekszy i dac podklad, wiekszy kolowrotek - wytrzyma wiekszy nacisk.

Wedzisko dragon viper hd pike 10-35g/shimano catana cx 10-30g/14-40g. Z kijem jest o tyle gorzej ze najlepiej jakbys podszedl do okolicznego sklepu i zobaczyl co ci lezy w dloni, cw do 30-35g mysle ze bedzie optymalne, mam catane 20-50 i jak dla mnie jest za sztywna, ale sa rozne gusta

Edytowane przez 13vito37

Tak jak wyzej ryobi zauber, spro red arc, ew jakbys chcial zaoszczedzic to spro passion jest najbardziej polecanym w cenie ~150, sam jestem posiadaczem od paru dni w wielkosci 740 i jak dla mnie jest swietny, co do tego kija to sie nie wypowiem bo mam mieszane zdanie o tej firmie, mialem pare kolowrotkow z nizszej polki i lipa, zobacz najlepiej co ci lezy w sklepie