kasaqwerty Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 Witam niedawno wyrobiłem sobie kartę wędkarską i teraz przyszedł czas na jakiś sprzed spinningowy.Co myślicie o tym zestawie http://allegro.pl/pr...2269903865.html i jak byście mogli mi coś polecić.pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
MICHNIK Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 Witam nie polecał bym takich gotowych zestawów firmy nie wiadomego pochodzenia lepiej złożyć coś samemu może za trochę większą kasę ale przynajmniej posłuży przez kilka lat. Napisz ile możesz maksymalnie wydać na sprzęt to na pewno ktoś z forum ci coś podpowie Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasaqwerty Posted April 11, 2012 Author Report Share Posted April 11, 2012 maksymalnie 200zł chciałbym w to wliczy parę 3gumy z główkami i 2 blachy nie za duże a co myslicie o tym kiju http://allegro.pl/we...2227185964.html i tym kołowrotku http://allegro.pl/ko...2204378018.html Proszę o kontrolę tekstu w jakimkolwiek edytorze bądź instalację Mozilli, błędy ortograficzne są nie do zniesienia. wind Link to comment Share on other sites More sharing options...
MICHNIK Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 A może taki kijek i taki młynek co prawda tylko na jednym łożysku ale za to ze stali nierdzewnej aha i miej na uwadze to ,że będziesz musiał trochę grosza przeznaczyć na plecionkę bo w spinningu lepiej się sprawdzi od żyłki Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasaqwerty Posted April 11, 2012 Author Report Share Posted April 11, 2012 a ten kij http://allegro.pl/wedka-demon-extreme-30-2-40m-i2267606780.html a kołowrotek http://allegro.pl/okuma-proforce-pfr-rd30-i2231079609.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 będziesz musiał trochę grosza przeznaczyć na plecionkę bo w spinningu lepiej się sprawdzi od żyłkiJa bym początkującemu plecionki nie proponował, bo ona nie wybacza błędów szczególnie podczas holu szczupaka no chyba, że chce za sandaczem biegać Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasaqwerty Posted April 12, 2012 Author Report Share Posted April 12, 2012 A co myślicie o tym zestawie z poprzedniego posta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MICHNIK Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 A co myślicie o tym zestawie z poprzedniego posta.Kołowrotek tak ale o wędce którą znalazłeś nic nie mogę powiedzieć bo nie znam tej firmyJa bym początkującemu plecionki nie proponował, bo ona nie wybacza błędów szczególnie podczas holu szczupaka no chyba, że chce za sandaczem biegaćNo racja tyle ,że chłopak chce łowić na gumy a plecionka zapewnia lepszy kontakt z przynętąJest czas 30 minut na edycję posta, proszę o nie pisanie post pod postem. wind Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 (edited) Lepszy kontakt na pewno, ale nie jest on tak potrzebny przy połowie szczupaka, który najczęściej mocno uderza w przynęty i nie sposób jego brania przeoczyć tak jak to może mieć miejsce w przypadku pstryknięcia sandacza. Wszystko zależy jakie gatunki ma zamiar łowić i...przyzwyczajenia Edited April 12, 2012 by woldi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Muchozol Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 (edited) A ja wam powiem że wolę sobie zestawik zrobić wg swoich wymagań...ja np. biegam dużo za kleniem, kropkiem,szczupłym czy okoniem...więc po kilku latach biegania po krzakach za zdobyczą mogę stwierdzić że jak na klenia i okonia czy kropka może być jeden zestaw to niestety ale na szczupłego i sandałka już nie...kol.kasaqwerty jeśli chodzi o sprzęt to nie należy oszczędzać bo można się lekko zdziwić....ja na klenie i kropki mam zestaw ...wędka salmo diamond saphire 2,40 cw 5-25 do tego kręciołek TD 720 i ...zestawik wyśmienity...a na szczupłego i sandałka to wędka team Dragon Exspress 2,70 cw 7-30 i kręcioł TD 1020i...zestawik także wyśmienity..ale ty jako początkujący sam z biegiem czasu stwierdzisz że sprzęt to podstawa łowienia ale większa część połowów to umiejętności wędkującego...pozdrawiam i połamania.... Edited April 12, 2012 by Muchozol Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vanitum Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 Lepszy kontakt na pewno, ale nie jest on tak potrzebny przy połowie szczupaka, który najczęściej mocno uderza w przynęty i nie sposób jego brania przeoczyć tak jak to może mieć miejsce w przypadku pstryknięcia sandacza. Wszystko zależy jakie gatunki ma zamiar łowić i...przyzwyczajenia No tu się nie mogę zgodzić. W ten weekend szczupaki na które trafiłem brały tak delikatnie, że nawet nie wiedziałem kiedy się na hak zapieły. Aż się zdrowo zdziwiłem jak podciągnąłem pod powierzchnię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 W ten weekend szczupaki na które trafiłem brały tak delikatnie, że nawet nie wiedziałem kiedy się na hak zapieły.Bo tak mają te ryby w kwietniu, jak i listopadzie i grudniu....A wracając do pytania autora pierwszego posta: Choć nie sprzęt czyni cię wędkarzem, to jednak fajnie mieć ten nie najgorszy....Ale za takie pieniądze kupisz spokojnie względnie dobre rzeczy( kij na kilka sezonów, młynek na jeden, dwa). Ja nie zmiennie proponuję kij 2.7m do 30g, którym można sobie dać radę w większości warunków. Młynek 3000 i kilka przynęt- alga 3, mors 3 i gumy jakieś i nad wodę... Mogę polecić konkrety sprawdzone w tych cenach jak chcesz. I nie ma co się zastanawiać i dyskutować nad sprzętem tej klasy- bierzesz co ci leży i nad wodę, gdyż na tym etapie trzeba łowić, łowić, łowić, łowić, łowić i łowić by samodzielnie dojść do wielu wniosków:) My napiszemy swoje, a Ty i tak inaczej to odbierzesz nad wodą.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts