Skocz do zawartości

BAT JAXON SILVER SHADOW TELE POLE SPX 700 7m

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam zastanawiam się nad kupnem tego bata 

WĘDKA BAT JAXON SILVER SHADOW TELE POLE SPX 700 7m

Może ma ktoś ten kijek i mugl by coś onim powiedzieć chodzi mi czy da radę na niego wyciognoc ładne liny i karasie (japonce) czy szukać czegoś innego?

Edytowane przez hege
Edycja tytułu tematu
Napisano

Na liny i karasie kup sobie bat Jaxon Antris HTI Tele Pole TX 700. Jest to mocny bat, w sam raz do rekreacyjnego łowienia wszędzie tam, gdzie jest duża szansa na spotkanie ze sporym linem, karasiem czy leszczem. Środkowe ugięcie i duży zakres amortyzacji zrywów ryb, na pewno pomaga w walce z większymi rybami. Akcja średnio szybka. Do zawodniczego "łuskania drobnicy" bym go nie polecał ale do łowienia większych egzemplarzy ryb karpiowatych jak najbardziej. W serii batów Antris HTI, jest  też model Basic Pole, ale tego nie kupuj bo jest to stosunkowo ciężka, "miękka klucha". Kupując w miarę tanią i mocną siódemkę, oglądałem też Silver Shadowa, ale jakoś mi nie leżał. Wydał mi się słabszy od Antrisa, chociaż nie jest to zły bat w swojej cenie.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Również mam na oku tego jaxona silver shadow wersja spx i nie wiem czy coś lepszego znajdę w podobnych pieniądzach? Ktoś go używa? Będę nim łowił raczej małe ryby, również na zawodach.