miko Napisano 28 Listopada 2017 Zgłoszenie Napisano 28 Listopada 2017 (edytowane) Witam zastanawiam się nad kupnem tego bata WĘDKA BAT JAXON SILVER SHADOW TELE POLE SPX 700 7m Może ma ktoś ten kijek i mugl by coś onim powiedzieć chodzi mi czy da radę na niego wyciognoc ładne liny i karasie (japonce) czy szukać czegoś innego? Edytowane 28 Listopada 2017 przez hege Edycja tytułu tematu
Ozet Napisano 29 Listopada 2017 Zgłoszenie Napisano 29 Listopada 2017 Na liny i karasie kup sobie bat Jaxon Antris HTI Tele Pole TX 700. Jest to mocny bat, w sam raz do rekreacyjnego łowienia wszędzie tam, gdzie jest duża szansa na spotkanie ze sporym linem, karasiem czy leszczem. Środkowe ugięcie i duży zakres amortyzacji zrywów ryb, na pewno pomaga w walce z większymi rybami. Akcja średnio szybka. Do zawodniczego "łuskania drobnicy" bym go nie polecał ale do łowienia większych egzemplarzy ryb karpiowatych jak najbardziej. W serii batów Antris HTI, jest też model Basic Pole, ale tego nie kupuj bo jest to stosunkowo ciężka, "miękka klucha". Kupując w miarę tanią i mocną siódemkę, oglądałem też Silver Shadowa, ale jakoś mi nie leżał. Wydał mi się słabszy od Antrisa, chociaż nie jest to zły bat w swojej cenie. 1
Lukaszil Napisano 22 Stycznia 2018 Zgłoszenie Napisano 22 Stycznia 2018 Również mam na oku tego jaxona silver shadow wersja spx i nie wiem czy coś lepszego znajdę w podobnych pieniądzach? Ktoś go używa? Będę nim łowił raczej małe ryby, również na zawodach.
miko Napisano 22 Stycznia 2018 Autor Zgłoszenie Napisano 22 Stycznia 2018 Ja tego jexona kupiłem już i 2 razy na rybkach byłem z nim i ładne leszcze na nim cholowalem jak narazie się spisuje znakomicie
Lukaszil Napisano 22 Stycznia 2018 Zgłoszenie Napisano 22 Stycznia 2018 Nie jest taka klucha? W miarę sztywny? Jak z wyważeniem? Ogólnie polecasz go w tej cenie?
miko Napisano 22 Stycznia 2018 Autor Zgłoszenie Napisano 22 Stycznia 2018 Nie. jest dość sztywna tak w tej cenie nic lepszego nie znajdziesz dlamnie jest dobra i polecam
Rekomendowane odpowiedzi