Jump to content

plecionka BERKLEY WHIPLASH BLAZE ORANGE vs ULTIMA dragon

Recommended Posts

Witam zastanawiam się nad kupnem którejś z tych dwóch plecionek. Którą byście wybrali i dlaczego? Mam je w tej samej cenie (70 zł) bo kupiłem w sklepie internetowym power pro 0,19mm ale okazało się że jej nie ma na stanie i zaproponowali mi jedną z tych w cenie power pro. Plecionka ULTIMA Dragon 0,17mm 100m i ULTIMA Dragon 0,18mm 125m. Proszę o opisanie wszystkich wad i zalet tych plecionek.

Producenci piszą że:

Power pro 0,19mm ma wytrzymałość 13kg

Dragon ULTIMA 0,18mm 17,60kg

PLECIONKA BERKLEY WHIPLASH BLAZE ORANGE 0,17mm 21,70kg

ile w tym prawdy chciałbym się od was dowiedzieć...

Nie ukrywam że wytrzymałość jest dla mnie ważna bo łowię na łowiskach gdzie są częste zaczepy o rośliny i nie tylko i dlatego wybrałem power pro o rozmiarze aż 0,19mm żeby w razie czego wyrywać je na siłę, a poza tym lubię ryzykować i rzucać przy samych trzcinach żeby wywołać szczupłego ze swojej nory;P no i czasem wrzucę w trzcinki i mam nadzieję że takimi plecionkami nie będę się martwił że straciłem kilkadziesiąt metrów całkiem nie taniej plecionki... lecz chciałbym znać nie tylko opinię na temat wytrzymałości tych plecionek ale wszystkie wady i zalety o jakich wam wiadomo. czekam na wasze odpowiedzi i opinie na temat tego co napisałem. pzdr

Edited by drdala

Ja ostatnio kupiłem plećke Dragon Guide Pro Hi Viz czerwoną do opadu 0,15 i jest super wytrzymałość chyba 12kg dobrze widoczna na tle wody i nie kołtuni się przy lżejszych przynętach co jest ważne, Ultimy nie używałem więc nie mam porównania ale mogę powiedzieć ,że Berkleya nie będziesz żałował, robią linki pierwszej klasy o naprawdę dużej wytrzymałości.