Marjusz Posted May 24, 2012 Report Share Posted May 24, 2012 Witam Bardzo interesuje się połowem sandaczy łowię na rzece San.Złowiłem już kilkanaście sandaczy w swojej karierze wędkarskiej ale jeszcze nigdy nie udało mi się go oszukać latem,zawsze łowiłem je od października do grudnia.Jednak ostatnio się dowiedziałem że bardzo dobrym okresem na sandacza jest też czerwiec i w tym okresie można też ładnie połowić sandaczy.Dlatego zwracam się do was z pytaniem w jakich miejscach ich szukać na co łowić wobler/guma na jakiej głębokości , jeżeli guma to szybki czy wolny opad czy może szurać gumą po dnie.Dodam tylko jeszcze że w mojej okolicy San jest bardzo ubogi o ciekawe miejsca tzn. nie ma główek, bardzo mało przykos jeżeli już są to raczej płytkie średnia głębokość rzeki to ok 1,5m albo i mniej jedne z ciekawszych miejsc to opaska gdzie przy brzegu jest troszkę głębszy dołek ponad 2m a wody gdzie głębokość przekracza 3m praktycznie nie ma.Czekam na wasze propozycje może są tu na forum jacyś łowcy letnich sandaczy w rzekach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Minus Posted May 26, 2012 Report Share Posted May 26, 2012 bardzo mało przykos jeżeli już są to raczej płytkieto są moim zdaniem właśnie najlepsze miejscówki na letniego sandacza, szukaj ich tam gdzie jest drobnica. Pamiętaj że sandacz lubi twarde dno (żwir, kamienie) ale nie jest to reguła.Jesienią sandacze biorą cały dzień a latem głównie wieczorem i nocą Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ohio Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 Letnich sandaczy najlepiej szukać po ciemku na płyciznach leniwym woblerem ok 7 cm. Po widnemu w rynnach wlokąc gumę po dnie z prądem rzeki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts