MłodyPolskiWędkarz Posted November 5, 2018 Report Share Posted November 5, 2018 Witam wszystkich wędkarzy zastanawiałem się nad kupnem gum wędkarskich do spiningowania. Głównie interesowały by mnie gumy na szczupaka lecz także na okonia i sandacza.Kupowanie przynęt do spiningowania jest mi obce gdyż niedawno zaczeła się moja przygoda z spiningiem.Dotychczas korzystałem z kilku przynęt bądz pożyczałem od kolegi.Za odpowiedzi dziękuję i pozdrawiam. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bonz89 Posted November 5, 2018 Report Share Posted November 5, 2018 Witam na poczatek polecalbym na szczupaka kopyto 4l relaxa canibala 12,5 cm savage gear I pulse shad od berkleya. Na sandacza lunatic firmy dragon I longhorn firmy DAM I na okonia gumy firmy Keitech to taki zestaw poczatkowy nie kosztuje fortuny a na te gumki smialo mozesz zlapac wszystkie wyzej wymienione gatunki. Pozdrawiam 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JKarp Posted November 6, 2018 Report Share Posted November 6, 2018 15 godzin temu, Bonz89 napisał: Witam na poczatek polecalbym na szczupaka kopyto 4l relaxa canibala 12,5 cm savage gear I pulse shad od berkleya. Na sandacza lunatic firmy dragon I longhorn firmy DAM I na okonia gumy firmy Keitech to taki zestaw poczatkowy nie kosztuje fortuny a na te gumki smialo mozesz zlapac wszystkie wyzej wymienione gatunki. Pozdrawiam Hm...Jak polecasz to pewnie sam używasz ? Wypada zapytać czym dysponuje MłodyPolskiWędkarz - jaki kij, jaki kołowrotek i warunki gdzie łowi czyli głębokość, czy jest nurt id. JKarp 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MłodyPolskiWędkarz Posted November 6, 2018 Author Report Share Posted November 6, 2018 Dzięki za informacje. Na razie łowię na stary sprzęt z czasów komuny kij a kołowrotek trochę nowszy lecz nie jest to za dobry sprzęt. Mam w planach go wymienić w przyszłym roku na razie się zastanawiam nad wyborem wędziska i kołowrotka. Nurtu raczej nie ma bo łowię na stawie głębokość nie jest mi do końca znana ale gdzieś od 0.5m do myślę 3 , 2 około. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts