Jump to content

FOX Eos prezent na święta

gurusek
 Share

Recommended Posts

Witam , proszę o poradę 

Mianowicie chcę sprawić prezent dla ojca na swięta. Z tego co pamiętam kiedy jeszcze zabierał mnie na ryby , łapię metodą gruntową oraz spławikowa na zmianę . Ryby które razem łapalismy to zazwyczaj karpie , liny , karasie itp.

Zastanawiam się nad zakupem wędki i kołowrotka , kołowrotek już wybrałem i myślę że będzie właściwy : Fox Eos Reel 1000 z wolnym biegiem . Problem mam przy wyborze wędki , otóż w grę wchodzą dwie opcje :
Daiwa Black Widow teleskopowa 

DAIWA BLACK WIDOW TELE CARP 3,60m 3LBS 360

Fox Eos teleskopowy 

Eos Rod Teleskop 12' 3lbs Fox

Mogę wybierać tylko wędki teleskopowe z racji tego że ojciec porusza się na motorze .

Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc , z góry dziękuję i pozdrawiam. Damian

Edited by hege
edycja linków

Akurat o wędkach w tele to nie mam za wiele do powiedzenia ale ten FOX ma przełożenie 5,5:1 co jest oczywistym błędem wg mnie jeśli chodzi i kołowrotki dedykowane na grunt.

Taka się pojawiła firma na rynku ostatnio FLAGMAN. I na innym forum ( nie wedkuje.pl ) te kołowrotki zbierają dobre opinie.

Recenzja

Co do wędek - wiem, że motor, wiem że tele łatwej transportować ale trzy skład jest niewiele dłuższy.

JKarp 

Witam ja posiadam wędkę marki Daiwa model black widow dokładnie tą : https://www.waveinn.com/zeglarstwo-wedkarstwo/daiwa-black-widow/136821205/p?utm_source=google_products&utm_medium=merchant&id_producte=6903659&country=pln&gclid=EAIaIQobChMIiqC2nr_A3gIV0uWaCh0ckARdEAQYBiABEgJ8UfD_BwE&gclsrc=aw.ds

Sprawdza się ona wyśmienicie radzi sobie z łatwością z większą rybą i nie czuć tak dużego oporu.Lecz mam składaną wędka gdyż teleskopowe są gorsze . Możliwe że na tej daiwie będziesz miał dobry efekt ale nie mogę ci tego zapewnić gdyż moje doznania są tylko z wędek składanych na części. Niestety nie możesz takiej nabyć. Powiem tylko tak że dwu częściowa daiwa sprawuje się super.

Ps.Kołowrotek który do wędki mam to Okuma Ceymar CMBF-355 z 5 letnią gwarancją .

Wlasnie sie dopytalem szwagra z ktorym ojciec jezdzi na ryby jakie wedki lubi , i odziwko dawno juz nie uzywa teleakopowych !  Takze wydaje mi sie ze problem rozwiazany , kupie dwie wedki Prologic c1 360 cm i 390 cm mysle ze bedzie zadowolony .