gurusek Posted November 6, 2018 Report Share Posted November 6, 2018 (edited) Witam , proszę o poradę . Mianowicie chcę sprawić prezent dla ojca na swięta. Z tego co pamiętam kiedy jeszcze zabierał mnie na ryby , łapię metodą gruntową oraz spławikowa na zmianę . Ryby które razem łapalismy to zazwyczaj karpie , liny , karasie itp.Zastanawiam się nad zakupem wędki i kołowrotka , kołowrotek już wybrałem i myślę że będzie właściwy : Fox Eos Reel 1000 z wolnym biegiem . Problem mam przy wyborze wędki , otóż w grę wchodzą dwie opcje :Daiwa Black Widow teleskopowa DAIWA BLACK WIDOW TELE CARP 3,60m 3LBS 360Fox Eos teleskopowy Eos Rod Teleskop 12' 3lbs FoxMogę wybierać tylko wędki teleskopowe z racji tego że ojciec porusza się na motorze .Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc , z góry dziękuję i pozdrawiam. Damian Edited November 6, 2018 by hege edycja linków Link to comment Share on other sites More sharing options...
gurusek Posted November 6, 2018 Author Report Share Posted November 6, 2018 Wlasnie znalazlem wedke Prologic c1 tez teleskopowa , moze ta nada sie bardziej ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JKarp Posted November 6, 2018 Report Share Posted November 6, 2018 Akurat o wędkach w tele to nie mam za wiele do powiedzenia ale ten FOX ma przełożenie 5,5:1 co jest oczywistym błędem wg mnie jeśli chodzi i kołowrotki dedykowane na grunt. Taka się pojawiła firma na rynku ostatnio FLAGMAN. I na innym forum ( nie wedkuje.pl ) te kołowrotki zbierają dobre opinie. Recenzja Co do wędek - wiem, że motor, wiem że tele łatwej transportować ale trzy skład jest niewiele dłuższy. JKarp Link to comment Share on other sites More sharing options...
gurusek Posted November 6, 2018 Author Report Share Posted November 6, 2018 (edited) A jak waszym zdaniem bedzie lepiej kupic dwa te same zestawy wedka kolowrotek czy np. dwa rozne . Przygladowo Prologic C1 360cm , Okuma Travertine Daiwe Black Widow 390 cm , Fox Eos 1000 ?? Edited November 6, 2018 by gurusek Link to comment Share on other sites More sharing options...
MłodyPolskiWędkarz Posted November 6, 2018 Report Share Posted November 6, 2018 Witam ja posiadam wędkę marki Daiwa model black widow dokładnie tą : https://www.waveinn.com/zeglarstwo-wedkarstwo/daiwa-black-widow/136821205/p?utm_source=google_products&utm_medium=merchant&id_producte=6903659&country=pln&gclid=EAIaIQobChMIiqC2nr_A3gIV0uWaCh0ckARdEAQYBiABEgJ8UfD_BwE&gclsrc=aw.ds Sprawdza się ona wyśmienicie radzi sobie z łatwością z większą rybą i nie czuć tak dużego oporu.Lecz mam składaną wędka gdyż teleskopowe są gorsze . Możliwe że na tej daiwie będziesz miał dobry efekt ale nie mogę ci tego zapewnić gdyż moje doznania są tylko z wędek składanych na części. Niestety nie możesz takiej nabyć. Powiem tylko tak że dwu częściowa daiwa sprawuje się super. Ps.Kołowrotek który do wędki mam to Okuma Ceymar CMBF-355 z 5 letnią gwarancją . Link to comment Share on other sites More sharing options...
gurusek Posted November 6, 2018 Author Report Share Posted November 6, 2018 Wlasnie sie dopytalem szwagra z ktorym ojciec jezdzi na ryby jakie wedki lubi , i odziwko dawno juz nie uzywa teleakopowych ! Takze wydaje mi sie ze problem rozwiazany , kupie dwie wedki Prologic c1 360 cm i 390 cm mysle ze bedzie zadowolony . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts