mbK Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 (edited) Witam chciał bym zakupić wędkę na spławik match.Znalazłem kilka wędzisk które mnie zainteresowały: Jaxon Grand Virtuoso Match 4,20 Cormoran Speciland Match 4,20 Trabucco Antrax Match Carp 4,20 Będę wędkował głównie na jeziorach gdzie łowię przeważnie karasie,leszcze i czasami trafi się karp do 40cm. Chciałem zapytać czy ktoś używał tych wędek i jak się na nie wędkowało ewentualnie polecić coś od siebie na wędkę mogę przeznaczyć 200zł+koszt przesyłki. Edited July 23, 2012 by mbK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 to karpiowa ci nie koniecznie potrzebna, chyba, że masz zamiar częściej jeździć na karpie. Ale takie powyżej 40cm Wtedy trabucco idealna będzie. Ja do ciężkiego matcha na karpie czy duże karasie/liny uzywam włoskiej avanti karpiowej i jak dla mnie rewelka, ma w sobie mocy wystarczająco by zatrzymać lina 3kg przed tatarakami... Ale co do tematu jeszcze- w tej kwocie z pewnością znajdziesz odpowiedni kij. Ale w sklepie. NIe kupuj matcha, któego nie miałeś w rękach, z sieci. Może Cię zaskoczyć to, jaki okaże się w realu...Idź do sklepu i tam pomacaj wszystko, zobacz różnicę między tymi za 100 a za 800zł. Z tego co napisałeś, co masz zamiar łowić, przyda ci się chyba najbardziej zwykły match ok 4m, nie karpiowy, a jedynie trochę twardszy. Zwróć uwagę na akcję- kije paraboliczne ładują się inaczej od tych z akcją ultrafast, co ma znaczenie przy rzutach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mbK Posted July 24, 2012 Author Report Share Posted July 24, 2012 Tylko że tego Antrax match nie będzie w naszych sklepach tak samo jak cormorana ;/ Zapytam o tego jaxon'a. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts