TaiFunsS Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 Witam wszystkich. Jestem nowym użytkownikiem tego forum. Poszukuję wędki i kołowrotka do łowienia spławikowego. Łapać rybki będę głównie na stawach, czasami rzekach. Budżet jakim dysponuję jest to max 150zł. Zastanawiałem się nad takim zestawem: Cantara Match 3.30m 5-15g Sting Ray 30 RD Match Dobrym pomysłem będzie kupno zestawu wyżej? A może wybrać jakąś tańszą wędkę i dorzucić trochę do kołowrotka? Proszę o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
TaiFunsS Posted July 26, 2012 Author Report Share Posted July 26, 2012 Jest ktoś w stanie mi pomóc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted July 26, 2012 Report Share Posted July 26, 2012 A może wybrać jakąś tańszą wędkę i dorzucić trochę do kołowrotka? Proszę o pomoc Jesli już to lepsza wedka mile widziana, a nie kołowrotek, bo ten chyba (nie miałem) powinien być wystarczający Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted July 27, 2012 Report Share Posted July 27, 2012 CO do kija to nie wiem, tragicznie nie wygląda i powinien dac rade dla początkującego raczej Kołowrotek- match to nie spin, nie jest tak katowany. Okuma, choć półka to dolna, to i tak jakiś czas powinien wytrzymać właśnie z racji tego, że przy tej metodzie katowania takiego nie ma. Reasumując- zestaw na start powinien wystarczyć., najwyżej za sezon sobie zmienisz na lepszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TaiFunsS Posted July 28, 2012 Author Report Share Posted July 28, 2012 (edited) Mógłbyś podać optymalnie najlepszy sprzęt do 150zł? Edited July 28, 2012 by TaiFunsS Link to comment Share on other sites More sharing options...
aron Posted July 29, 2012 Report Share Posted July 29, 2012 Od pewnego czasu planuję zakup pierwszej wędki (wcześniej łowiłem z kolegą który użyczał mi jednej ze swoich) metoda którą chciałbym łowić to spławik, a budżet którym obecnie dysponuję to około 100 zł. A jeśli chodzi o miejsce w którym będę łowił to są to przeważnie niewielkie jeziora (przeważnie łowię z kładki lub brzegu). Chciałbym wędkę która nadawałaby się dla początkującego wędkarza, jednak nie byłaby tak amatorska jak dla 10-letniego dziecka Dwa dni temu założyłem bardzo podobny temat, zapraszam do zapoznania się z nim, informacje które podał w nim Nicco Puccini na pewno ci się przydadzą Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts