Jump to content

Jaki Zestaw Spławikowy (wędka+kołowrotek)

TaiFunsS
 Share

Recommended Posts

Witam wszystkich. Jestem nowym użytkownikiem tego forum. Poszukuję wędki i kołowrotka do łowienia spławikowego. Łapać rybki będę głównie na stawach, czasami rzekach. Budżet jakim dysponuję jest to max 150zł. Zastanawiałem się nad takim zestawem:

Cantara Match 3.30m 5-15g

Sting Ray 30 RD Match

Dobrym pomysłem będzie kupno zestawu wyżej? A może wybrać jakąś tańszą wędkę i dorzucić trochę do kołowrotka? Proszę o pomoc :)

Guest woldi

A może wybrać jakąś tańszą wędkę i dorzucić trochę do kołowrotka? Proszę o pomoc :)

Jesli już to lepsza wedka mile widziana, a nie kołowrotek, bo ten chyba (nie miałem) powinien być wystarczający

CO do kija to nie wiem, tragicznie nie wygląda i powinien dac rade dla początkującego raczej :)

Kołowrotek- match to nie spin, nie jest tak katowany. Okuma, choć półka to dolna, to i tak jakiś czas powinien wytrzymać właśnie z racji tego, że przy tej metodzie katowania takiego nie ma.

Reasumując- zestaw na start powinien wystarczyć., najwyżej za sezon sobie zmienisz na lepszy.

Od pewnego czasu planuję zakup pierwszej wędki (wcześniej łowiłem z kolegą który użyczał mi jednej ze swoich) metoda którą chciałbym łowić to spławik, a budżet którym obecnie dysponuję to około 100 zł.

A jeśli chodzi o miejsce w którym będę łowił to są to przeważnie niewielkie jeziora (przeważnie łowię z kładki lub brzegu). Chciałbym wędkę która nadawałaby się dla początkującego wędkarza, jednak nie byłaby tak amatorska jak dla 10-letniego dziecka Dołączona grafika

Dwa dni temu założyłem bardzo podobny temat, zapraszam do zapoznania się z nim, informacje które podał w nim Nicco Puccini na pewno ci się przydadzą :)