Jump to content

Wędka karpiowa - 3 częściowa

Tomasz Barloga
 Share

Recommended Posts

Witam Wszystkich,

Do tej pory łowiłem wyłącznie na wędziska teleskopowe i postanowiłem spróbować na wędkę 3 częściową. W tym celu zakupiłem wędkę Tandem Baits: CH Force X 12ft 3.5lb 3 section

Przy próbie złożenia okazało się, że sekcja 1 (rękojeść, tam, gdzie mocujemy kołowrotek) i 2 (środkowa) nie mogą (chyba) zostać w pełni połączone - nie mogę wsunąć do sekcji środkowej (na zdjeciach po lewej) do końca sekcji na której montowany jest kołowrotek (na zdjeciach po prawej), pozostaje widoczny kawałek długości około 2 cm (zeszlifowana sekcja 1). W przypadku montażu szczytówki do sekcji środkowej, nic nie wystaje.

Ze sklepu internetowego dostałem info, że to jest sytuacja normalna - taki typ połączenia.

Na pewno, ktoś z Was łowi na podobny sprzęt i mógłby mi podpowiedzieć czy to jest normalna sytuacja czy tez jestem zbywany i powinienem wędzisko reklamować.

Z góry serdecznie dziękuję,

TB

post-504-0-44495300-1344254631_thumb.jpg

post-504-0-83271900-1344254633_thumb.jpg

Temat pozwoliłem sobie przenieść do odpowiedniejszego działu :)

A co do zagadnienia- ja też tak mam. Karpiówka sheakespear'a, dwu częściowa ale na łączeniu wygląda tak samo, jak twoja- jak by elementy były nie spasowane, czy coś. Ale nie mam z tego powodu problemów. W kijach daiwy niektórych u kolegów też to widziałem. W spinach dwóch tez to mam, i nie ma to wpływu jakiegoś mocnego, a ja przynajmniej go nie dostrzegam, na akcję, ugięcie.

Koledzy grunciarze podejrzewa, potwierdzą to. No i skoro w sklepie mówili, że to normalka, to chyba nie masz się czym martwić :)