Tomasz Barloga Posted August 6, 2012 Report Share Posted August 6, 2012 Witam Wszystkich, Do tej pory łowiłem wyłącznie na wędziska teleskopowe i postanowiłem spróbować na wędkę 3 częściową. W tym celu zakupiłem wędkę Tandem Baits: CH Force X 12ft 3.5lb 3 section Przy próbie złożenia okazało się, że sekcja 1 (rękojeść, tam, gdzie mocujemy kołowrotek) i 2 (środkowa) nie mogą (chyba) zostać w pełni połączone - nie mogę wsunąć do sekcji środkowej (na zdjeciach po lewej) do końca sekcji na której montowany jest kołowrotek (na zdjeciach po prawej), pozostaje widoczny kawałek długości około 2 cm (zeszlifowana sekcja 1). W przypadku montażu szczytówki do sekcji środkowej, nic nie wystaje. Ze sklepu internetowego dostałem info, że to jest sytuacja normalna - taki typ połączenia. Na pewno, ktoś z Was łowi na podobny sprzęt i mógłby mi podpowiedzieć czy to jest normalna sytuacja czy tez jestem zbywany i powinienem wędzisko reklamować. Z góry serdecznie dziękuję, TB Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted August 6, 2012 Report Share Posted August 6, 2012 Temat pozwoliłem sobie przenieść do odpowiedniejszego działu A co do zagadnienia- ja też tak mam. Karpiówka sheakespear'a, dwu częściowa ale na łączeniu wygląda tak samo, jak twoja- jak by elementy były nie spasowane, czy coś. Ale nie mam z tego powodu problemów. W kijach daiwy niektórych u kolegów też to widziałem. W spinach dwóch tez to mam, i nie ma to wpływu jakiegoś mocnego, a ja przynajmniej go nie dostrzegam, na akcję, ugięcie. Koledzy grunciarze podejrzewa, potwierdzą to. No i skoro w sklepie mówili, że to normalka, to chyba nie masz się czym martwić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paszczak Posted August 6, 2012 Report Share Posted August 6, 2012 Mam spina z takim połączeniem, taka konstrukcja kija. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymonxx Posted August 6, 2012 Report Share Posted August 6, 2012 Ja powiem inaczej, nie mam wędki która wsuwała by się do końca ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Barloga Posted August 6, 2012 Author Report Share Posted August 6, 2012 Dziękuję Panowie:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubi Posted August 7, 2012 Report Share Posted August 7, 2012 Shimano BEASTMASTER takie samo łączenie. Też się na początku zastanawiałem i świeciłem latarką do środka czy się czymś nie zapchało Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts