damian020626 Posted December 17, 2019 Report Share Posted December 17, 2019 Witam, Szukam feedera do 200 złotych.Będzie on służył do połowu linów, leszczy oraz średnich karpi.Mam zamiar łowić na jeziorach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryukon1975 Posted December 17, 2019 Report Share Posted December 17, 2019 (edited) Wybór mocnego feedera na wody stojące nie jest łatwy. Wędzisko musi być finezyjne i czułe w wskazywaniu brań na tego typu łowiskach. Zarazem powinna je cechować moc żeby skutecznie holować większe ryby. Wszystkie sztywne i kołkowate kije typowe dla rzek odpadają. Wędziska na wody stojące cechuje głębokie ugięcie do do parabolicznego włącznie. Jeśli chodzi o jeziora czyli łowiska duże gdzie często zachodzi potrzeba łowienia na dużych dystansach warto mieć kij dłuższy. Średni ciężar wyrzutowy jest uniwersalny i odpowiada Twoim potrzebom co do ryb jakie chcesz łowić. Możesz śmiało wybrać takie wędzisko z dwóch spełniają wszystkie powyższe warunki o których wspomniałem i te które pominąłem : 3,9 m c.w. 80 g, lub 3,6 m c.w. 80 g. Gdybyś chciał przeczytać coś więcej o wędziskach typu feeder to kiedyś napisałem coś takiego. Edited December 17, 2019 by ryukon1975 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
damian020626 Posted December 17, 2019 Author Report Share Posted December 17, 2019 (edited) kołowrotek z z linku nada się do danego feedera ? Dragon Mega baits Combat 640FR640i Edited December 17, 2019 by wind edycja linku Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryukon1975 Posted December 17, 2019 Report Share Posted December 17, 2019 (edited) Jest to kołowrotek w rozmiarze 40/4000 czyli średniej wielkości. Bardzo dobrze pasuje do tego jakby nie patrzeć też o średniej mocy feedera. Nie za duży ale i nie za lekki (437 g) do dłuższej wędki o cw 80 g. Pozwoli na to by nawinąć na niego dowolnie wybraną średnicę żyłki. Oczywiście w granicach rozsądku do całego zestawu i celu czyli ryb. Edited December 17, 2019 by ryukon1975 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
damian020626 Posted December 17, 2019 Author Report Share Posted December 17, 2019 ta żyłka da radę ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryukon1975 Posted December 17, 2019 Report Share Posted December 17, 2019 (edited) Żyłki Trabucco ogólnie cieszą się dobrymi opiniami. Używałem kilka z nich są dobre możesz śmiało ją kupić. Myślę jednak że jej średnica i wytrzymałość taka na pełnię sezonu czyli ciepłe miesiące i większe ryby. Wiosną gdy brania jeszcze nie są w pełni zacząłbym delikatniej. Żyłka 0,20-0,22 mm jest wtedy wystarczająca. Edited December 17, 2019 by ryukon1975 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts