Hubi Posted August 22, 2012 Report Share Posted August 22, 2012 (edited) Nudziło mi się troszkę więc postanowiłem coś pokombinować ze swoimi świecidełkami. Mepps Long na bolka W oryginale środek był pomarańczowo-czerwony i wydawał mi się mało boleniowy, maznąłem go oliwkowym lakierem mojej kobity. Mam nadzieję że biała nić się lekko przybrudzi. Bawił lub bawi się ktoś w jakieś chwościki? Macie jakieś sprawdzone kolory?Czego używacie do robienia dodatków? Edited August 22, 2012 by Hubi Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymonxx Posted August 22, 2012 Report Share Posted August 22, 2012 Chwosty robię zazwyczaj z marabuta albo grubej muliny. Kolory, to przede wszystkim czerwony, zadziej czarny i bialy. Co do malowania blaszek, to radze zachowac ostroznosc, bo czasami moze to zabuzyc prace, a nawet ja zatrzymac. Zamiast lakieru do paznokci, polecalbym farby w sprayu. Pozwalaja nalozyc cienka warstwe koloru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubi Posted August 22, 2012 Author Report Share Posted August 22, 2012 Wszystkie elementy ruchome zostały ruchome Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted August 22, 2012 Report Share Posted August 22, 2012 Ja chwosty jak szymon, z marabuta montuję jak już do większych przynęt. Do małych okoniowych longów zakładam często malutkiego twisterka, to dobre rozwiązanie bo można zmieniać kolory na bieżąco zmieniając twisterka na kotwicy, a okoniom to się podoba. A chwosty do okoniowych robię z...Igielitu Różne kolory mam w pudełeczku i tak jak twisterka można zakładać na kotwiczkę. Efekty dają spoko spoko Co domalowania to się nie bawię za wiele w przeróbki oryginałów, wystarczy mi, że swoje brzydale mogę malować do woli Link to comment Share on other sites More sharing options...
wędkarz12 Posted August 25, 2012 Report Share Posted August 25, 2012 jeśli masz jakąś miedzianą obrotówke z takimi koralikami co w tamtej to przyczep do kotwicy czerwono żułtą nić, koraliki pomaluj na biało tylko jeden w środku na czerwono a potem jak będziesz szedł na ryby to polej samą blaszke olejkiem kakowym albo waniliowym ja na taką obrotówke złapałem już 17 boleni i 4 szczupaki a mam ją dopiero drugi tydzień i rzadko na nią łowiłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts