Syriusz Black Napisano 24 Sierpnia 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Posiadam żyłkę 0.26 mm, kołowrotek 0,20 - 240m. Chce na niego nawlec plecionkę, a podkład zrobić z żylki, tylko jak to zrobić? nakladam zylke, i jak polaczyc zylke z plecionka? wezlem? jak tak to jakim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymonxx Napisano 24 Sierpnia 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 w necie możesz znaleźć przelicznik, ile metrów linki zmieści Ci się na kołowrotek. widzialem nawet taki, który wskazuje ile metrów podkładu trzeba nawinąć. jak już nawiniesz odpowiednią ilość podkładu, możesz połączyć linki węzłem, lub zacząc nawijać plecionkę zakładając zwykłą pentelkę na szpulę z podkładem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość woldi Napisano 24 Sierpnia 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Jak masz dwie szpule kołowrotka to na jedną z nich najpierw nawijasz plecionkę, potem żyłkę na podkład, a następnie przewijasz na główną szpulę i w ten sposób plecionkę masz na górze z odpowiednią ilością podkładu Ja używam wezła zderzakowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicco Puccini Napisano 24 Sierpnia 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Jak masz dwie szpule kołowrotka to na jedną z nich najpierw nawijasz plecionkę, potem żyłkę na podkład, a następnie przewijasz na główną szpulę i w ten sposób plecionkę masz na górze z odpowiednią ilością podkładu Ja używam wezła zderzakowegoja robię to identycznie od kilku sezonów, wychodzi zawsze idealnie.Jak nie masz dwóch szpul to Szymon podał ci dobre rozwiązanie problemu. Zawsze też możesz to zrobić...na oko Ale to już są duże szanse na nie powodzenie, lepiej zrobić którymś z wyżej wymienionych sposobów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi