Jump to content

Podkład pod plecionkę.

Recommended Posts

w necie możesz znaleźć przelicznik, ile metrów linki zmieści Ci się na kołowrotek. widzialem nawet taki, który wskazuje ile metrów podkładu trzeba nawinąć. jak już nawiniesz odpowiednią ilość podkładu, możesz połączyć linki węzłem, lub zacząc nawijać plecionkę zakładając zwykłą pentelkę na szpulę z podkładem. ;)

Jak masz dwie szpule kołowrotka to na jedną z nich najpierw nawijasz plecionkę, potem żyłkę na podkład, a następnie przewijasz na główną szpulę i w ten sposób plecionkę masz na górze z odpowiednią ilością podkładu :) Ja używam wezła zderzakowego

Jak masz dwie szpule kołowrotka to na jedną z nich najpierw nawijasz plecionkę, potem żyłkę na podkład, a następnie przewijasz na główną szpulę i w ten sposób plecionkę masz na górze z odpowiednią ilością podkładu Ja używam wezła zderzakowego

ja robię to identycznie od kilku sezonów, wychodzi zawsze idealnie.

Jak nie masz dwóch szpul to Szymon podał ci dobre rozwiązanie problemu. Zawsze też możesz to zrobić...na oko :D Ale to już są duże szanse na nie powodzenie, lepiej zrobić którymś z wyżej wymienionych sposobów.