dziukos Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 Witam, planuje w najbliższych dniach zakup spinningu na szczupaka. Moglibyscie mi coś doradzić? Głównie bawię się na jeziorach( często trolling) , przynęta to najczęściej gumy 7-10cm. Chciałbym wydać max 100-150zł Będę wdzięczny za wszelką pomoc. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emines Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 Ja placem kongera i mikado Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziukos Posted September 4, 2012 Author Report Share Posted September 4, 2012 a co sądzicie o shimano catana 270cm, 10-30 ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
batu_han Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 Ja polecam: KONGER Arcus Spin 270/30g Link to comment Share on other sites More sharing options...
hege Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 Ja polecam: KONGER Arcus Spin 270/30gMógłbyś napisać czemu polecasz KONGER Arcus Spin 270/30g ( również zastanawiam się nad zakupem nowego spina ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
batu_han Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 Miałem okazje łowic na ten kij, dobra, szybka szczytowa akcja, ładnie sie smiga kopytami, gumami. Pamietaj cw wedki dobieraj do przynety nie do ryby. Lepiej pracuje przy holu niz moj konger (aviator) stad polecam na pewno wedzisko na kilka pracowitych sezonów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 a co sądzicie o shimano catana 270cm, 10-30 ??Na początku sierpnia wyskoczyłem nad wodę z kolegą, który właśnie go kupił i sprawdzał jak to wyjdzie w praniu. Pobawiłem się, pomacałem. nie za cięzki, nie za sztywny. Całkiem przyjemnie się ładuje pod gumami 7cm na 7-10g główkach przy plecionce 13lb, nie wiem jak na żyłkach przy tych gramaturach lata. No i nie wiem jak podczas holu amortyzuje zrywki, bo niestety nie trafiliśmy nic wtedy. Ale jak na mnie- za swoją cenę warte uwagi walory użytkowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts