mbK Posted October 22, 2012 Report Share Posted October 22, 2012 Witam.Zakupiłem sobie zestaw gum mikado Fishunter gumy przyszły mi w pudełku 10 opakowań po 5sz. Podczas wypakowania zauważyłem że ogonek w każdej gumie jest odkształcony,powyginane w 2 stronę i wgl. Chciałem zapytać czy gumą można przywrócić odpowiedni kształt oraz czy te odkształcenia nie mają wpływu na pracę gumy.? Z góry dziękuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymonxx Posted October 23, 2012 Report Share Posted October 23, 2012 co do powrotu pierwotnego kształtu się nie wypowiem, ale powiem że wpływa to na pracę przynęty. Najczęściej wywraca się ona na jeden z boków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rybcok1985 Posted October 23, 2012 Report Share Posted October 23, 2012 Proponuje,że byś zwrócił gumki,prawdopodobnie były źle przetrzymywane... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MICHNIK Posted October 23, 2012 Report Share Posted October 23, 2012 Cześć ja gumom przywracałem pierwotne kształty w następujący sposób, a mianowicie wkładałem je do gotującej się wody na kilka sekund a następnie przekładałem do wody zimnej w której to delikatnie je rozciągałem, tyle ,że robiłem tak z gumami dragona fishuntery są zrobione z innego materiału no ale możesz spróbować z jedną zobaczysz co ci z tego wyjdzie. Natomiast zmieniona praca przynęty nie musi wcale być minusem wręcz przeciwnie może zadziałać pozytywnie na brania Link to comment Share on other sites More sharing options...
mbK Posted November 10, 2012 Author Report Share Posted November 10, 2012 Dzięki za pomoc. Temat można ZAMKNĄĆ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts