Skocz do zawartości

Tajemnicze błystki,obrotówki, haczyki

nartinia
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jestem laikiem jeżeli chodzi o wędkarstwo - nigdy nie łowiłem. Podczas porządków znalazłem w pudełkach w pawlaczu takie rzeczy wędkarskie (haczyki, błystki - prawdopodobnie wszystko z okresu PRL, stan bdb). Niektóre sygnowane BM 1. Jak nazywają się konkretnie poszczególne rzeczy i czy jest tu coś wartego uwagi (poszukiwane, cenne)

DSCN5117.jpg

DSCN5221.jpg

DSCN5139.jpg

DSCN5151.jpg

DSCN5159.jpg

DSCN5149.jpg

DSCN5154.jpg

Edytowane przez nartinia

Nie zostaniesz milionerem nawet przy obecnym tempie inflacji ;) Gdybym miał okazję zakupu to moja oferta 2 dobre piwa.

Kołowrotek albo wędka może mogą mieć jakąś większą wartość a takie drobiazgi niekoniecznie.

Obrotówki. Wszystko poza rzadkimi wędziskami i kołowrotkami nie będzie miało wielkiej wartości. Mam na myśli kultowe modele znanych producentów.

W Anglii takimi wędziskami są obecnie Drennan Series 7 które mogę sprzedać za więcej niż zapłaciłem 13 lat temu. Wędziska sygnowane przez nieżyjącego już Johna Wilsona ze względu na sentyment do jego osoby nie tracą na wartości. 

Nie łowię na spinning ale ktoś inny może podać przybliżoną wartość. Ewentualnie wystaw na aukcję.