Aasiaa Posted December 4, 2012 Report Share Posted December 4, 2012 Witam, po przewertowaniu miliona stron w poszukiwaniu dość dobrego spinningu w przystępnej cenie- co dla kompletnego laika było strasznie cieżkie zamierzam kupić wędkę Okumę Black Rock 2,70m 7-30g. Czy moglibyście doradzić mi jaki kołowrotek byłby najodpowiedniejszy? i do tego jaka żyłka/plecionka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hege Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 Witam, Dobrze, by było jak byś określiła, jaki masz kapitał przeznaczony na kołowrotek, rozbieżność cenowa jest spora do kilkudziesięciu zł do kilku tysięcy, ale, skoro zamierzasz kupić wędkę dobrej firmy i nie najtańszą , to kołowrotek polecił bym Ci również tej firmy, pasujący wizualnie do wędki. Ja do tego kija posiadam kołowrotek- Okuma Raw II wielkość 30, chociaż teraz bym się zastanawiał nad troszeczkę większym. Pozdrawiam. hege Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aasiaa Posted December 5, 2012 Author Report Share Posted December 5, 2012 (edited) myślę, że max 250zł za kołowrotek. a większy to jaki? mogłbyś podać model? o tych kołowrotkach czytałam dużo dobrego. a tak mnie zastanawia czy ta Okuma to na pewno dobra firma bo na początku myślałam, że to Dragon, a Dragon to tylko wyłączny dystrybutor na rynek Polski. Czy się mylę? kojaży mi się Dragon, Konger, Daiwa ale ta Okuma... żyłka czy plecionka? Edited December 5, 2012 by Aasiaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
hege Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 Kołowrotek Okuma Raw II, jest troszeczkę droższy(około 500 zł). Model kołowrotka-Raw II, Dostępne wielkości to 30, 40 i 55. Na forum jest kilku spinningistów, może pomogą Ci dobrać coś tańszego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymonxx Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 Na allegro można znaleźć Red Arc'i do 300 zł. Dla mnie kołowrotek idealny Link to comment Share on other sites More sharing options...
MICHNIK Posted December 17, 2012 Report Share Posted December 17, 2012 Okuma Trio za mniej niż 300zł bardzo fajny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aasiaa Posted December 19, 2012 Author Report Share Posted December 19, 2012 Dziękuję za podpowiedzi, w końcu zdecydowałam się na : http://www.stcroixrods.com/shop/catalog/Reels-6-1.html# stx2000 Mam nadzieję, ze będzie ok )) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts