Pawel.M Posted January 13, 2013 Report Share Posted January 13, 2013 Witam, dziś pod nóż weźmiemy rzekę Strzeżenice. Rzeka posiada swoją nazwę od miejscowości przez którą przepływa „ Strzeżenice”. Według mnie, to dla wędkarzy z okolic Koszalina, wędkarskie Eldorado. Rzeczka o szerokości mniej więcej 2/5 metrów o głębokości od 0,5 do 3m i nawet głębiej, łączący się z jeziorem Jamno. Niestety rzeka swoją obfitością przyciąga grono pseudo wędkarzy, którzy obdarowują nas takimi widokami: ryby jakich, możemy się spodziewać to: przede wszystkim Leszcz, również Leszcz Morski, Okoń, Płoć, Sandacz, Szczupak prawdopodobnie z opowieści mile widziane są również Węgorze. Osobiście widziałem jak kolega wędkarz złowił malutką zagubioną flądrę. No i Jazgarz. Strzeżenice podlegają PGR/ą (Niestety), w pewnym terminie rzeczka słynie z połowu leszczy (ma to oczywiście związek z tarłem) Oczywiście wszystkie rybki wróciły do wody. Suma połowu 15kg . PLUS (Waga przekroczyła zasoby miary wagi.) Heh..... Opowiem jeszcze , że po wypuszczeniu ryb wędkarze (przepraszam PSEUDO WĘDKARZE) napadli na mnie... Dlaczego nie podzieliłem się Nie oddałem połowu innym. Szkoda mięsa. Rzeka typowo do sportowego połowu, nie polecam osobą, które szukają relaksu, spokoju i odpoczynku. Dużo pseudo/śmieciarzy wędkarzy. Polecam połowy typu Bat i lekki feedre, oczywiści inne metody gruntu i szczupakówka. Ps. Proszę o zwracanie uwagi pseudo wędkarzom, wzorując się przepisami „Amatorskiego Połowu Ryb”. Nie bójcie się, zwrócić uwagi starszemu wędkarzowi, który łamie przepisy PZW oraz zasady moralne, kłusownikom. Pamiętajcie mając wykupione zezwolenie i posiadając kartę wędkarską mamy przewagę nad „Amatorskimi Kłusownikami”. Życzę udanych połowów, złów i wypuść. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baqo Posted March 6, 2014 Report Share Posted March 6, 2014 Widziałem ostatni wynik kolegi z treningu na tej rzeczce(8 tyś.pkt)tydzień temu i mam ochotę tam się wybrać. Sprawa opłaty PGR,czy ten ciek wodny jest w opłacie J.Jamno? Gdzie najlepiej rozstawać się ze sprzętem,jaka jest głębokość i uciąg?Łowi ktoś tam z forum? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts