Michal Michał Posted May 8, 2023 Report Share Posted May 8, 2023 Dzień dobry, Chciałbym zakupić własny sprzęt wędkarski, jednak zupełnie nie mam pojęcia co kupić. Mam tu myśli wędkę, kołowrotek oraz żyłkę, haczyki etc. Do tej pory korzystałem ze strych sprzętów otrzymanych od dziadka jednak uległy one już zużyciu z powodu swojego wieku i chciałbym zakupić coś swojego. Łowię na prywatnych stawach, czasami jezioro. Interesują mnie głównie ryby, które ram się znajdują: karpie, amury (waga jednych i drugich max. 6 kg), oraz karasie i płotki. Interesują mnie dwie wędki. Jednak na spławik, druga na grunt. Chciałbym aby cena każdej (wędzisko+kołowrotek) nie przekraczała 300 zł. Potrzebuję też informację na temat pozostałych akcesoriów, a mianowicie jaka żyłka, spławik i co dokładnie jeszcze potrzebuję. Z góry dziękuję za wyrozumiałość i odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzybkiOkoń Posted May 8, 2023 Report Share Posted May 8, 2023 Podobnych tematów było już kilkadziesiąt. Zacznij może od przeszukania forum i chociaż trochę zaczerpnięcia wiedzy. Pomoże to Tobie i Nam w odpowiedzenia na Twoje pytanie. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts