Grzegorz Andrzejczyk Posted May 25, 2023 Report Share Posted May 25, 2023 Czy opłaca się samemu budować, oczywiście że tak. Zawsze chciałem mieć taką skorupkę nigdy kasy nie było i czasu na budowę . Są jeszcze inne projekty nie skończone , ale wrzucę do tematu. Koszty nie licząc czasu : -Kadłub Do Budowy Łódki Zanętowej P2 70Cm cena 509zl -łoza pod silniki 45zl można zarobić -śruby napędowe 42mm 49zl -Akumulatory 131zl -waly napędowe 100cm 189zl - zawiasy z kwasowki 10zl - blacha alu 3mm 22.50zl -wlacznik 30A 14zl - regulatory 160zl od szanti -silniki Swift 500 100zl widziałem taniej -Aparatura FS i6x 10ch 120 zł używana kupiłem ale nie widać śladów użytkowania z odbiornikiem. -Antena GPS chyba klon m8n działa 60zl na shopy -Apm arduflyer 173zl - serwo 35zl Reszta to złom domowy i inne co posiadam tak sobie bo złomiarz jestem: Taśma tesa 2 strona przezroczysta,kropelka,dentka, rurkapaliwowa, żywica 5 min, płaskownik pcv i kontownik,profil alu 20x20, śrubki,kabelki,rurka mosiężna , wty od siły , łańcuszek,uszczelka do drzwi, cyna, mosiężna blacha,śrubki mosiadz, pręt fi8mm, cyna,sprężynki od znajomego Narzędzia : wkrętarka,wiertła,lutownica,i inne podręczne. będę edytował post bo nie mam czasu pisać odrazy wszystkiego robiłem zdjęć ale pokarze rozwiązania bo jeden wał był krzywy muszę wymienić , więc co nieco umieszczę . Mechanizm klap zrobilem z rurki , pinów od wtyku siły, łańcuszka,spezynki i rzywicy. łoże z profilu 20x20 i taśmy tesa https://vm.tiktok.com/ZGJ9bKgDj/ OPiszę z czasem do konca 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JKarp Posted May 25, 2023 Report Share Posted May 25, 2023 Cześć, oświetlenie daj. JKarp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz Andrzejczyk Posted May 26, 2023 Author Report Share Posted May 26, 2023 Oświetlenie to światło z halegenu led leżał w garażu , sterowane jednym kanałem steruje obrysem lub halogenem. to dwa tranzystory logic lewel i atyniti85 dziś do pracy ale będę mieć więcej czasu szczegółowo opisze 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JKarp Posted May 26, 2023 Report Share Posted May 26, 2023 No ja niestety nie mam zacięcia do majsterkowania. Wiadomo, że jak sam sobie zrobisz wyjdzie taniej. Używam owszem łódki ale kupiłem z echosondą i GPS. JKarp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz Andrzejczyk Posted May 26, 2023 Author Report Share Posted May 26, 2023 Regulatory można zrobić cena 60zl za 2sztuki.schemat w internecie u pana co sklep prowadzi .U mnie tylko chłodzenia brak jak znajdę stare radio to dorobię .Będą na zapas Tylko dziwią mnie ceny 6-13tysi jak to wszystko z chin rozebrałem silnik 100%polski to chińczyk pomalował nawet kropkę w tym samym miejscu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz Andrzejczyk Posted June 3, 2023 Author Report Share Posted June 3, 2023 Montaż silników z możliwością demontażu bez użycia siły . Jak będę wał wymieniał bo jest krzywy , zamieszcze zdjęcia demontażu i montażu .Ale dla ciekawych jak ja zamontowałem zamieszczam szkic . Osobiście starałem się jak najniżej tak żeby osłony zrobić . Ma być prosto a najlepiej lustrzane odbicie lewej strony do prawej . Zauważyłem że nie mogę edytować postu pierwszego , a czasu nie mam żeby od razu napisać opis więc będzie troszkę nie pokoleji . Nic nie trzepie bo jest amortyzator i wał nie jest wklejony w kadłub . Pamiętajcie że linijka i suwmiarka i inne narzędzia pomiarowe to przyjaciele . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts