Artur Jamrozik Napisano 14 Czerwca 2023 Zgłoszenie Napisano 14 Czerwca 2023 Witam, przychodzę z zapytaniem czy kołowrotek Prologic Avenger BF 5000 FD jest warty uwagi, jestem średnio zaawansowanym wędkarzem, składam nowy zestaw i ten kołowrotek wpadł mi w oko.
Docio Napisano 14 Czerwca 2023 Zgłoszenie Napisano 14 Czerwca 2023 Ciekawi mnie cw tego feedera. Jak dla mnie nie do przyjęcia. Z drugiej strony jestem świadomy, że jak coś komuś wpadnie w oko to trudno go od tego odwieść. 1
Artur Jamrozik Napisano 14 Czerwca 2023 Autor Zgłoszenie Napisano 14 Czerwca 2023 Cw to 20 - 60, kołowrotek wpadł mi w oko dlatego że na promocji kosztuje 115zł , jeżeli masz jakieś inne propozycję to chętnie je rozważę bo ta wędka Jaxon Tenesa Method Feeder 360 20-60g też raczej nie jest za dobra ale jak na cenę około 100 zł chyba też nie jest tragiczna, ponieważ chciałbym dwa zestawy złożyć tak w granicach 500zł za całość(dwie wędki i kołowrotki).
Docio Napisano 14 Czerwca 2023 Zgłoszenie Napisano 14 Czerwca 2023 Feeder za 100 pln to obecnie na rynku najtańszy sprzęt z najtańszych, czyli samo dno cennika. Nadzieja i wiara są cenniejsze. Kołowrotek za 100 pln to mam wątpliwości czy na części się nadaje. Jednak, mimo że nic nie napisałeś o wodzie, o wielkości ryb jaskie zamierzasz łowić, itd, nie zostawię Cię z niczym. Moja propozycja, która do niczego Cię nie zobowiązuje, a gdybym mijał ją w sklepie na półce, to nie zwróciłbym na nią uwagi. Jednak każdy łowi tym na co go stać. Czym się różni od tego Prologic? Ano głównie przełożeniem. 4.9:1 a 5.2:1 to już odczuwalna różnica, Dragon ma mocniejszy mechanizm co przy gruntówce ma podstawowe znaczenie. Dla Prologic będziesz potrzebował dwóch szpul żyłki, czyli jakieś 80,- dla Dragona wystarczy jedna 0,25 mm, która pozwoli Ci na spokojne wyholowanie sztuk ok 8 kg. Pozostałe 40,- z żyłki warto by było wykorzystać kupując nieco lepszy kołowrotek. Ważne, że budżet zachowany. Jak widzisz samo rozpatrywanie wędziska i kołowrotka nie jest ekonomiczne, trzeba brać wszystko pod uwagę. To już trzeci taki post w krótkim okresie czasu i najzwyczajniej mam dość pisania o rzeczach oczywistych, które powinny być znane z książek. Żegnam i powodzenia. 2
Rekomendowane odpowiedzi