Guest kat_636 Posted June 20, 2023 Report Share Posted June 20, 2023 prosto po swojsku - mielone ryż pekińska, wiadomo z oczywistych spraw - sól pieprz ziele ang listki laurowe. koncentrat pomidorowy i smacznego wersja szybkiej zupy bez zawijania, gotowania kapusty i jej głowy i czasochłonności w kuchni. k. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted June 20, 2023 Report Share Posted June 20, 2023 Skoro o kulinariach... Weź wszystkie ziarna na spodeczek, liście laurowe połam na 2-3 części i zmiel w najprostszym młynku elektrycznym nazywany "do kawy", ok 24 pln. Wsypać ten proszek do przygotowywanego sosu, zupy, itp i cieszyć się potem, że nie trzeba cedzić, wyławiać lub wybierać już na talerzu. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest kat_636 Posted June 27, 2023 Report Share Posted June 27, 2023 mam taki mlynek, rzadko uzywam ale jest, dzieki za przypomnienie Docio. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ubertroll Posted June 28, 2023 Report Share Posted June 28, 2023 W dniu 20.06.2023 o 12:48, kat_636 napisał: prosto po swojsku - mielone ryż pekińska, wiadomo z oczywistych spraw - sól pieprz ziele ang listki laurowe. koncentrat pomidorowy i smacznego wersja szybkiej zupy bez zawijania, gotowania kapusty i jej głowy i czasochłonności w kuchni. k. Się pokusiłem zachęcony Twoim wpisem. Ale z racji, że to był mój pierwszy raz , to trzymałem się tego przepisu. Dla mnie bomba. Dzięki za pomysł! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest kat_636 Posted June 28, 2023 Report Share Posted June 28, 2023 ubertrol - super ! nie ma za co , pysznosci !!! mniam mniam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts