Jump to content

zupa gołąbkowa


Guest kat_636
 Share

Recommended Posts

Guest kat_636

prosto po swojsku - mielone ryż pekińska, wiadomo z oczywistych spraw - sól pieprz ziele ang listki laurowe.

koncentrat pomidorowy i smacznego :) wersja szybkiej zupy bez zawijania, gotowania kapusty i jej głowy i czasochłonności w kuchni.

k.

Link to comment
Share on other sites

Skoro o kulinariach... Weź wszystkie ziarna na spodeczek, liście laurowe połam na 2-3 części i zmiel w najprostszym młynku elektrycznym nazywany "do kawy", ok 24 pln. Wsypać ten proszek do przygotowywanego sosu, zupy, itp i cieszyć się potem, że nie trzeba cedzić, wyławiać lub wybierać już na talerzu. :) 

Link to comment
Share on other sites

Guest Ubertroll
W dniu 20.06.2023 o 12:48, kat_636 napisał:

prosto po swojsku - mielone ryż pekińska, wiadomo z oczywistych spraw - sól pieprz ziele ang listki laurowe.

koncentrat pomidorowy i smacznego :) wersja szybkiej zupy bez zawijania, gotowania kapusty i jej głowy i czasochłonności w kuchni.

k.

Się pokusiłem zachęcony Twoim wpisem. Ale z racji, że to był mój pierwszy raz :blush::ph34r:, to trzymałem się tego przepisu. Dla mnie bomba. Dzięki za pomysł!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...