mistshogun Posted August 13, 2023 Report Share Posted August 13, 2023 Czesc! Ostatnio zakupilem ten sprzet do metody: Robinson feederman 506 Wedka Mikado UltraViolet 3.3M i pierwsze pytanie czy te przelotka jak tu na filmiku ma byc zatkana: (I wtedy ja pominac? bo na innych szczytowkach w zestawie tez sa zatkane ale w innym miejscu po jednym oczku) Oraz czy tak skonstruowany zestaw jest zrobiony dobrze ? (Tak mialem chociaz 3 brania przez pare godzin jak wczesniej na szybko zlaczke ktora jest w podajniku mialem to ani brania przez 10H bo tak jakby wtedy zatyka ten podajnik i ryba caly podajnik musiala by ciagnac): I jak powinnien byc hamulec ustawiony bo ostatnio mialem jedno "trafione" branie z 4 sekundy z rybka sie pobawilem po czym przypon z hakiem pekl.(przypon do 5.5kg a zylka bodajze 7.4KG) Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted August 13, 2023 Report Share Posted August 13, 2023 4 hours ago, mistshogun said: i pierwsze pytanie czy te przelotka jak tu na filmiku ma byc zatkana: ( Nie powinna. Oddaj do sklepu bo pewnie wszystko jest zrobione z taką samą starannością. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mistshogun Posted August 13, 2023 Author Report Share Posted August 13, 2023 3 godziny temu, zwykły michał napisał: Nie powinna. Oddaj do sklepu bo pewnie wszystko jest zrobione z taką samą starannością. Wlasnie slabo bo paragonu zapomnialem A mógłbyś do metody wedke polecic od 200 do 300zl? O dziwo dziś rybkę złapałem i dużo takich małych brań było. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted August 13, 2023 Report Share Posted August 13, 2023 39 minutes ago, mistshogun said: A mógłbyś do metody wedke polecic od 200 do 300zl? Ludzie sobie chwalą Robinson Stinger, Jaxon Green Point albo Jaxon Genesis Pro jeśli gdzieś znajdziesz. Mam tą ostatnią i zacny kijek warty polecenia. 41 minutes ago, mistshogun said: O dziwo dziś rybkę złapałem i dużo takich małych brań było. Poskładałeś poprawnie zestaw, trafiłeś z przynętą i złowiłeś rybę. Trzeba iść tym tropem i będzie więcej 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mistshogun Posted August 13, 2023 Author Report Share Posted August 13, 2023 3 godziny temu, zwykły michał napisał: Ludzie sobie chwalą Robinson Stinger, Jaxon Green Point albo Jaxon Genesis Pro jeśli gdzieś znajdziesz. Mam tą ostatnią i zacny kijek warty polecenia. Poskładałeś poprawnie zestaw, trafiłeś z przynętą i złowiłeś rybę. Trzeba iść tym tropem i będzie więcej Jeszcze jak możesz powiedzidc to są czasem takie jakby mikro brania w sensie delikatnie szczytowka się trzęsie to wtedy zacinać czy rybka raczej tylko kulka się bawi ?I ile tak plus minus powinno wychodzić rybek w ciągu 6h(zdaję sobie sprawę jak rozległe jest te pytanie) Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted August 14, 2023 Report Share Posted August 14, 2023 (edited) 3 hours ago, mistshogun said: Jeszcze jak możesz powiedzidc to są czasem takie jakby mikro brania w sensie delikatnie szczytowka się trzęsie to wtedy zacinać czy rybka raczej tylko kulka się bawi ? Nie łowię na kulki ale to raczej ryby zaczepiają o żyłkę kiedy pływają w pobliżu. Mam wrażenie, że nie rozumiesz jak działa zestaw do metody. Ryba zacina się sama a wędkarz tylko poprawia i wyciąga z wody. Takie łowienie jest kompletnie poza moim zainteresowaniem więc wiele nie dodam. 3 hours ago, mistshogun said: ile tak plus minus powinno wychodzić rybek w ciągu 6h(zdaję sobie sprawę jak rozległe jest te pytanie) Pytanie nie jest nawet trochę rozległe a kompletnie pozbawione sensu Łowisz żywe organizmy które mają lepsze lub gorsze dni na żerowanie. Nasze przynęty niekoniecznie muszą im pasować, zwłaszcza kulki i pellet różnią się od siebie w zależności od producenta. Co innego kiedy łowię na znanym mi łowisku, wiem jak tam łowić i mogę określić ten dzień jako dobry lub słaby. Czasami nie łowię niczego przez jakiś czas a później kilka sztuk w pół godziny i znowu nic a dzień jest udany. Nie da się określić limitu na godzinę. Gorąco polecam literaturę wędkarską i biologiczne. Pomoże Ci zrozumieć ryby i środowisko ich życia. Łowienie stanie się dużo prostsze i bardziej skuteczne. Edited August 14, 2023 by zwykły michał Dopisek 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts