Nexuzz Posted September 1 Report Share Posted September 1 Hej wszystkim, jestem początkującym wędkarzem i rozkręcalem dzisiaj i napeawialem kołowrotek. Wszystko naprawiłem, problem jest tylko taki, iż blokada kołowrotka (to chyba nazywa się bieg wsteczny) nie działa i mimo ze kołowrotek się nie obraca to sama szpula tak. Mam pytanie co jest tego przyczyną i jak mógłbym to naprawić? Proszę o pomoc bo niestety nie mam nikogo w swojej okolicy kto się na tym zna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted September 2 Report Share Posted September 2 9 godzin temu, Nexuzz napisał: i rozkręcalem dzisiaj i napeawialem kołowrotek. Wszystko naprawiłem, problem jest tylko taki, iż blokada kołowrotka (to chyba nazywa się bieg wsteczny) nie działa i mimo ze kołowrotek się nie obraca to sama szpula tak. Skoro wszystko naprawiłeś to jest O.K. czyli pytanie pozbawione logiki. Jednak gdybyś chwilę pomyślał na spokojnie bez paniki, to od razu stałoby się jasne, że bieg wsteczny nie ma nic wspólnego ze szpulą, a która jest podłączona pod hamulec kołowrotka. Bieg wsteczny działa wyłącznie na wrzeciono. I jeszcze jedno, obejrzenie wnętrzności maszyny i ewentualne przesmarowanie nie jest naprawą. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts