ReseN strrzelczyk Napisano 2 Września 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2023 Witam zakupiłem wedke mikado sensual ng medium spin 244cm cw 5-30, i jaki kołowrotek polecacie do tej wędki, może to być oczywiste pytanie ale z racji iż jestem początkującym wędkarzem chciałbym zaczerpnąć wiedzy kogoś bardziej obeznanego, myślałem nad rozmiarami 2000/2500/3000, wędka będzie mi służyć głównie do połowu okoni, szczupaków oraz sandaczy. Budżet ok.120zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 4 Września 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2023 (edytowane) W twoim budżecie niestety takiego kołowrotka nie umiem polecić. Najtańszy, który zaspokoiłby Twoje potrzeby to Konger Ultris 840. Nie jest to najwyższa półka, ale technicznie i użytkowo niezła seria jakością przewyższająca cenę. Mam poważne wątpliwości, czy uda Ci się pogodzić tym jednym wędziskiem okonie ze szczupakami i sandaczami. To wędzisko wystarczy w zupełności na sandacza i szczupaka (byle nie rekordowego), ale łowienie nim okoni cienko widzę. Edytowane 4 Września 2023 przez Alexspin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi