Jump to content

Ustawianie gruntu spławikiem montowanym na stałe

Jacek75
 Share

Recommended Posts

Dzień dobry wszystkim. Jestem nowy na forum i mam pytanie. Może wydać się ono śmieszne .Jestem nie doświadczonym wędkarzem i proszę o wyrozumiałość. Interesuje mnie wędkarstwo rzeczne i metoda na przepływankę. Do tej pory używałem spławików montowanych przelotowo. Ale wiem że w tej metodzie używa się spławików montowanych na stałe. Moje pytanie dotyczy ustawiania gruntu do głębokości łowiska. A dokładnie jak ustawić grunt na łowisko głębsze od naszego wędziska .W przypadku spławika przelotowego nie ma większego problemu .Ale na spławik montowany na stałe? Czy to jest w ogóle możliwe? Jeżeli jest już powiedzmy przy szczytuwce wędki i wiadomo że nie przejdzie przez przelotki. Dzięki za wyrozumiałość.

W Polsce dowiesz się, że to niemożliwe ale świat nie ogranicza się do obszaru pomiędzy Odrą i Bugiem :) 

Wymyślono coś takiego do łowienia w głębokich rzekach. Musi się sprawdzać bo jest szeroki wybór modeli i mają to w ofercie producenci spławików. 

Zawsze możesz kupić dłuższą wędkę ale wydatek będzie większy niż spławik ;) 

Znam ten sklep bo kupowałem u nich kilka razy. Wszystko było w najlepszym porządku i kupiłbym jeszcze raz.