Jacek75 Posted June 30, 2024 Report Share Posted June 30, 2024 Dzień dobry wszystkim. Jestem nowy na forum i mam pytanie. Może wydać się ono śmieszne .Jestem nie doświadczonym wędkarzem i proszę o wyrozumiałość. Interesuje mnie wędkarstwo rzeczne i metoda na przepływankę. Do tej pory używałem spławików montowanych przelotowo. Ale wiem że w tej metodzie używa się spławików montowanych na stałe. Moje pytanie dotyczy ustawiania gruntu do głębokości łowiska. A dokładnie jak ustawić grunt na łowisko głębsze od naszego wędziska .W przypadku spławika przelotowego nie ma większego problemu .Ale na spławik montowany na stałe? Czy to jest w ogóle możliwe? Jeżeli jest już powiedzmy przy szczytuwce wędki i wiadomo że nie przejdzie przez przelotki. Dzięki za wyrozumiałość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted July 1, 2024 Report Share Posted July 1, 2024 W Polsce dowiesz się, że to niemożliwe ale świat nie ogranicza się do obszaru pomiędzy Odrą i Bugiem Wymyślono coś takiego do łowienia w głębokich rzekach. Musi się sprawdzać bo jest szeroki wybór modeli i mają to w ofercie producenci spławików. Zawsze możesz kupić dłuższą wędkę ale wydatek będzie większy niż spławik Znam ten sklep bo kupowałem u nich kilka razy. Wszystko było w najlepszym porządku i kupiłbym jeszcze raz. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts