Skocz do zawartości

Którą wędkę wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Siema, mam problem którą wybrać wędkę.

Tenesa Tele Feeder Jaxon czy Zaffira Tele Feeder Rt Jaxon 

Tak patrzę i nie widzę różnicy a może ktoś z was zna sie bardziej ode mnie. Szukałem konkretnie wędki do Feedera i coś tam czasami na spławik dla fanu. Prosił bym o pomoc bo możliwe że jedna od drugiej jest lepsza za tą samą cenę.

No generalnie ktoś kto już trochę połowił feederem nie kupi teleskopa chyba że kwestie transportu są dla niego nadrzędne.Nie znam tych wędek przy wyborze feedera kieruj się mocą wędki,długością i pracą wędziska.Na rzekę wędka musi być sztywna a na komercję raczej paraboliczna.

23 hours ago, KArpiKk said:

Szukałem konkretnie wędki do Feedera i coś tam czasami na spławik dla fanu.

Jeżeli chcesz używać jednego wędziska do spławika i feedera to dobrej zabawy nie będzie. Jeżeli nie umiesz przeklinać to szybko się nauczysz :) 

Są drobne różnice takie jak ilość składów, długość transportowa i waga. Wizualnie też się trochę różnią.

Każde łączenie to usztywnienie które będzie miało wpływ na akcję wędki. Wędka w trzy składzie pracuje nieporównywalnie lepiej od teleskopu, lepiej ładuje się do wyrzutu i lepiej amortyzuje w trakcie holu. Długość transportowa różni się nieznacznie.