misialec Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 Witam,Jako, że od niedawna wędkuje chciałem kupić nieco tańszy sprzęt,zastanawiam się nad wędziskiem + kołowrotek. Mam pytanie, którą opcjębyście polecili, konger black tiger spin 2.4 18g czy jakiś kongercarbomaxx ? Do wędki również szukam kołowrotka czy KONGER GRANDIS 530RDnadałby się ? Głównie chodzi mi o spinning w rzece.Przynęty małe, średnie. ( na początekchciałbym na to przeznaczyć do 200 zł ). Oczywiście nie musi to byćtylko i wyłącznie firma konger, ale czytając sporo topiców, informacji,opinii dużo właśnie wspominano o tej firmie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 Automatyczna wiadomość Temat przeniesiony z forum "Spinning- łowienie dla aktywnych" do "Sprzęt wędkarski dla początkujących Wędkarzy.". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ozet Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 Z tych dwóch spinów Kongera które wymieniłeś, postawił bym na Carbomaxa 270/20. Będzie to początek, wędka dość uniwersalna w warunkach rzeki. Spin 240 byłby nieco za krótki podczas łowienia z brzegu. No chyba że chodzi o rzeki typu pstrągowego. Dłuższą wędką lepiej prowadzi się prznętę, zwłaszcza w strefie brzegowej. Najlepiej gdybyś wziął do ręki spiny różnych firm. W pewnym momencie, będziesz wiedział że to jest to czego szukasz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Salmon-studio1 Posted March 12, 2013 Report Share Posted March 12, 2013 (edited) Tu masz zestaw dla początkujących może to będzie to, będziesz musiał wymienić żyłkę na cieńszą proponuję do lekkiego zestawu 0,16 Edited March 12, 2013 by wind edycja linku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts