_świeżak_ Napisano 15 Maja 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2025 (edytowane) Mam głupie to pytanie nawet bardzo ale.. Gdy mam spławik przelotowy to czy przypon 25 cm to faktycznie 25 cm (pod wodą)? czy może ten spławik zwieksza grunt z automatu? Bo ostatnio mój kuzyn złowił karasia pospolitego ładnego około 1 kg na przypon 10 cm.. Wiec z tad moje pytanie pewnie nie zrozumiecie o co mi chodzi ale jak by co pytać ODPOWIEM P. S jak dodaje się zdjecie na forum? Edytowane 15 Maja 2025 przez _świeżak_ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz70 Napisano 15 Maja 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2025 No fakt pytanie nie zbyt mądre.Druga sprawa że zadane że trudno wywnioskować co poeta miał na myśli.Spławik przelotowy jak nazwa wskazuje przesuwa się po żyłce .Obciążenie opada w głąb a spławik utrzymuje się na wodzie do momentu gdy przestanie się przesuwać.Przestanie się przesuwać gdy natrafi na stoper który nie pozwoli mu przesuwać się dalej.Czyli umieszczenie stopera nad spławikiem decyduje o głębokości zanurzenia się haczyka.Ufffff.Tylko nadmiar czasu powoduje że piszę takie głupoty. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolaj łódzki Napisano 15 Maja 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2025 (edytowane) No to tak. Przypon zawsze będzie tej samej długości czy spławik przelotowy czy montowany na stałe natomiast grunt nie koniecznie. przy spławiki mocowanym na stałe 3 punktowo, grunt jaki ustawisz będzie większy niż na spławiku przelotowym jednopunktowym, ale łowić będziesz na tej samej głębokości. Na fioletowo rzeczywisty grunt jakim łowisz a na pomarańczowo jaki ustawiłeś. Na niebiesko tafla wody. edit. Kto pyta nie błądzi czy jakoś tak. Edytowane 15 Maja 2025 przez mikolaj łódzki 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_świeżak_ Napisano 15 Maja 2025 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2025 Dzk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi