Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siemka panowie, chciałem przesmarować kllowrotek i poległem na kablaku, rozsypało sie po domu i teraz nie wiem jak to do kupy złożyć, chciałem zrobić serwis przed wypadem na Chorwację i nie wiem gdzie co było, miałby ktoś chęć użyczyć mi kilku wskazówek? Pozdrawiam.

https://ibb.co/4gCCMGmG

Napisano

20250621-192546.thumb.jpg.67b61b68cd29234c76d422503e8d2282.jpg

Wkładasz sprężynę do otworu (na niebiesko) z włożonym w nią plastikowym wodzikiem. Uważaj zdarzają się mocne sprężyny i lubią latać. Drucik (na czerwono) wkładasz w otwór w wodziku. Przy wkładaniu kabłąka musisz włożyć odpowiednie druty w odpowiednie otwory zaznaczyłem kolorami.  Tak myślałem że będzie wyglądać składanie a potem zobaczyłem element oznaczony na pomarańczowo..... Wygląda jakby oczko miało wejść na fioletowy pręt. Ale ciężko mi na odległość stwierdzić jego funkcje. Spróbuj poszukać instrukcji. 

Napisano

Dzięki za odpowiedź. Właśnie tak jak piszesz ten drucik zaznaczony na fioletowo wchodzi idealnie w ten pręt ale składając tak do kupy nie wchodzi to jak trzeba w plastik z otworami, czuc jakby zaraz sie ten pręt miał wygiąć, dosyć specyficzny ten kolowrotek. Z filmów na YT nie znalazłem czegoś takiego a i instrukcji oczywiście nie ma nigdzie.