Jump to content

Czy łowienie na kulki proteinowe jest skuteczne?

kuba
 Share

Recommended Posts

Witam, w tym roku zamierzam spróbować łowić na kulki proteinowe. Chciałbym sie dowiedzieć coś o tej metodzie. Czy jest ona skuteczna i czy muszą być to gigantyczne karpie?

Edited by hege
Edycja tytułu tematu

Jako spławikowiec i spiningista, nie mam żadnego doświadczenia w łowieniu na kulki proteinowe. A wiedzę w tym temacie, czysto teoretyczną. Czytając pytania kolegów, odnoszę wrażenie ze są one bardzo ogólnikowe. Więc siłą rzeczy odpowiedzi nie mogą być wyczerpujące. Myślę, ze mając pod ręką takiego nauczyciela jak Woldi, należy zadawać pytania szczegółowe, konkretne. Na przykład, zapytać o rodzaje i wielkość stosowanych przez niego kulek czy pelletu, zależnie od gatunku łowionych ryb. Sprawdzone smaki i zapachy tychże. Sposoby zakładania na włos, długość włosa. Warto byłoby zapytać, o samo umieszczenie przynęty w łowisku( np. w centrum pola nęcenia a może na jego obrzeżu). Być może jestem zbyt niecierpliwy, i te pytania wyniknęły by z dalszego przebiegu dyskusji. Mimo wszystko warto Woldi'ego "pociągnąć za język " gdyż swoją dużą wiedzą szafuje bardzo oszczędnie.

Mimo wszystko warto Woldi'ego "pociągnąć za język " gdyż swoją dużą wiedzą szafuje bardzo oszczędnie.

Ozet, skuteczne karpiowanie na dzikusach to jest tak złożony temat i tyle szczegółów jest ważnych, że naprawdę ciężko wszystko i dokładnie opisać. Tak jak piszesz najlepiej pytać konkretnie co interesuje :)

• 1 month later...