Skocz do zawartości

Sieja

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja w tym roku pierwszy raz na oczy ją zobaczyłem. Znajomy złowił na mormychę i to z dna, więc nie jest tak do końca jak to w podręcznikach o "królowej" piszą. W przyszłym roku spróbuję poświęcić chociaż 1 dzień tylko na nią.

Napisano

u nas na zawodach tez zostala zlowiona na mormyche. wazenie. 1,5 kg i do wody. a jak on to zlowil to pojecia nie mam. na glebszej wodzie trzeba szukac. zycze powodzenia 

Napisano

Sielawy to już mam na rozkładzie, ale tylko na j,Mausz :) Teoretycznie nie do złowienia, a tam potrafiły brać na białego jak opętane. Potrafiły, bo już je rybak wytępił :angry:

Napisano

Woldi, wpisz na googlu - sieja łowiska w Polsce. Dowiesz się wielu ciekawych rzeczy w tym temacie. Ja zimą łowię wyłącznie okonie i tylko na błystki. Tej zimy jednak siedzę w domu, po wypadku i długim pobycie w szpitalu.(To jest odpowiedź na Twoje pytanie, które zdążyłem wychwycić zanim znikło)

Napisano

wpisz na googlu - sieja łowiska w Polsce. Dowiesz się wielu ciekawych rzeczy w tym temacie

Coś tam czytałem, ale bardziej mnie interesują doświadczenia pospolitych wędkarzy takich jak my

• 2 tygodnie później...
Napisano

i jak tam woldi? polowiles sieje? u nas pare dni temu znowu na rogoznie tym razem 2 cm wieksza niz wczesniej 59 cm. ladna sztuka. a  fotki na www.pzw.org/rogozno