Miko9988 Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 Witam zapalonych wędkarzy. Mam pytanie do was. Potrzebuję wędkę na dużego karpia, którą będę mógł rzucac na dalekie odległości. Muszę zmiescic się w granicy +/- 150 zł. Nie może to byc fedder, ponieważ taki w swojej kolekcji już posiadam. Chciałbym aby było to coś mocniejszego. Proszę o konkretne nazwy wędek. Z góry dziękuje za odpowiedzi . Link to comment Share on other sites More sharing options...
MICHNIK Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 (edited) Cześć, jeżeli chcesz daleko rzucać to musi to być karpiówka o akcji parabolicznej i długości 3.9m i najlepiej 3.5lbs skoro masz zamiar zasadzać się na dużego karpia tyle ,że 150 zł na dobrej klasy wędzisko karpiowe to trochę mało według mnie ale znalazłem Robinson Tritium Carp 3,90 3,5 LBS Edited February 20, 2013 by wind edycja linku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 (edited) jeżeli chcesz daleko rzucać to musi to być karpiówka o akcji parabolicznej Raczej szczytowej ale co do modelu to ja nie podpowiem, bo tak jak Michnik napisał w tym przedziale cenowym będzie bardzo ciężko albo nawet niemożliwe Edited February 20, 2013 by woldi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miko9988 Posted February 20, 2013 Author Report Share Posted February 20, 2013 A jakie wędki proponowalibyście mi w granicach 150-160 zł na karpia? Wykluczając już nawet dalekie rzuty edit: posty scalone . wind Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek1133 Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 Witam.Ja też miałem problem ze znalezieniem wędki na większego karpia i w końcu zdecydowałem się na:"SHAKESPEARE CYPRY CARP QT 360/3"mój znajomy ma ten model i nawet jeżdzi z nim na suma. Wędka dobrze się sprawuje i jest w dobrej cenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MICHNIK Posted February 24, 2013 Report Share Posted February 24, 2013 Raczej szczytowej Nie no o akcji szczytowej chyba są do wywózki, możliwe że się mylę, aż muszę to sprawdzić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted February 24, 2013 Report Share Posted February 24, 2013 Raczej szczytowej ale co do modelu to ja nie podpowiem, bo tak jak Michnik napisał w tym przedziale cenowym będzie bardzo ciężko albo nawet niemożliwe Słusznie. Posunąłbym się nawet do tego aby ta szczytowa przypominała kij od miotły. Parabolikiem przy naprawdę siłowym rzucie to można sobie wbić ciężarek w potylicę, że o tłuczeniu w wodę pod nogami przy lżejszych rzutach nie wspomnę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MICHNIK Posted February 26, 2013 Report Share Posted February 26, 2013 No przyznaje się do błędu pokićkało mi się o akcji szczytowej są sztywniejsze i lepsze do rzucania ,sorki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miko9988 Posted March 4, 2013 Author Report Share Posted March 4, 2013 Witam.Ja też miałem problem ze znalezieniem wędki na większego karpia i w końcu zdecydowałem się na:"SHAKESPEARE CYPRY CARP QT 360/3"mój znajomy ma ten model i nawet jeżdzi z nim na suma. Wędka dobrze się sprawuje i jest w dobrej cenie. Dziękuję za odpowiedź, chyba się na nią zdecyduje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts