Hubi Posted February 28, 2013 Report Share Posted February 28, 2013 No i plusik Ozet. Co myślisz o krwi? Np z takiego karpia leje się jak ze świniaka. Wysuszyć i z wazelinką lub smalczykiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted February 28, 2013 Report Share Posted February 28, 2013 Co myślisz o krwi? Np z takiego karpia leje się jak ze świniaka. Wysuszyć i z wazelinką lub smalczykiem. Nie prościej kupić gotowy preparat, dostępny jako dodatek do zanęt?? Podejrzewam, że suszenie krwi to nie jest taka prosta sprawa .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted February 28, 2013 Report Share Posted February 28, 2013 Natura to nie to samo co gotowy preparat Nawet na nasz nos gotowiec inaczej i mniej skutecznie wali niż samorobny. Na ,,białej,, już się o tym przekonałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ozet Posted February 28, 2013 Report Share Posted February 28, 2013 U nas (środkowa Warta) gruntowcy z dużym powodzeniem, na suma stosują podroby drobiowe ( wątróbki, żołądki, serca). Ale utrapieniem są wtedy małe sumiki. Bardziej selektywne są żywe i martwe ryby albo żaby. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted February 28, 2013 Report Share Posted February 28, 2013 Nawet na nasz nos gotowiec inaczej i mniej skutecznie wali niż samorobny. Na ,,białej,, już się o tym przekonałem To może podzielisz się recepturą i sposobem wykonania. Na pewno będzie to pouczające i na pewno ktoś będzie mógł skorzystać. Na przykład ja. Co do stosowania żab na przynęty warto pamiętać, że jest to passe . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted February 28, 2013 Report Share Posted February 28, 2013 Proste ja budowa cepa Naturalny, zmielony składnik miksujesz w odpowiedniej proporcji z olejem, alkoholem lub gliceryną i w ten sposób uzyskujesz aromat, dip czy booster/zalewę Tym ,,składnikiem,, może być dosłownie wszystko. Od kilku już ładnych lat nie kupuję tego typu specyfików Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted February 28, 2013 Report Share Posted February 28, 2013 Naturalny, zmielony składnik Jak zwykle omijasz meritum Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ozet Posted February 28, 2013 Report Share Posted February 28, 2013 Świeżą krew można wykorzystać od ręki "na teraz ", mieszając ją z jakimś nośnikiem. Najlepiej tą stężałą krew, przy kręgosłupie ryby. A na białą rybę stosowałem z powodzeniem, gotowane ziarna zbóż z dodatkiem gniecionych małży racicznic. (Ten sos, należy dodać do zimnych już ziaren, najlepiej w przeddzień łowienia ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted February 28, 2013 Report Share Posted February 28, 2013 Nie omijam, bo dosłownie wszystko na co mam ochotę tak przyrządzam np. aromat grzybowy mielisz suszone grzyby i miksujesz z bazą jaką chcesz, i....gotowe Swoją drogą to skuteczny aromat na karpie P.S. Dlatego pytałem Jonasza o jokersa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubi Posted February 28, 2013 Author Report Share Posted February 28, 2013 Nie prościej kupić gotowy preparat, dostępny jako dodatek do zanęt?? Podejrzewam, że suszenie krwi to nie jest taka prosta sprawa ....Myślałem że ona sama się suszy. Najpierw krzepnie potem woda odparuje i mamy rybiego strupa do moździerza i masz miał. Może tylko mi się tak wydaje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now