aofamous Posted February 28, 2013 Report Share Posted February 28, 2013 (edited) Witam! Ostatnimi czasy dostałem od znajomego wędzisko 2,7 m firmy KONGER. Niestety nie znam więcej żadnych szczegółów. Chciałbym się dowiedzieć do jakiej metody może być takie wędzisko. Z góry dziękuje Edited February 28, 2013 by aofamous Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted February 28, 2013 Report Share Posted February 28, 2013 Napisz pełną nazwę tego wędziska i oznaczenie cyfrowe, powinno być zakończone literką "g" Link to comment Share on other sites More sharing options...
aofamous Posted February 28, 2013 Author Report Share Posted February 28, 2013 Napisz pełną nazwę tego wędziska i oznaczenie cyfrowe, powinno być zakończone literką "g" okej, postaram się "na dniach" zobaczyć dokładnie edzisko, gdyż nie mam go w domu Link to comment Share on other sites More sharing options...
aofamous Posted March 2, 2013 Author Report Share Posted March 2, 2013 Dzisiaj miałem czas żeby bliżej przyjrzeć się wędce znalazłem taki napis; KONGER carbomaxx picker 40 Kojarzy ktoś może? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted March 2, 2013 Report Share Posted March 2, 2013 Tak, lekka gruntówka, przeznaczona do połowów na wodach stojących, zestawami o masie do 40g. Wskaźnikiem brań jest szczytówka. Poszukaj na forum tematu o pickerze i feederze. Najłatwiej będzie znaleźć w Poradnikach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aofamous Posted March 2, 2013 Author Report Share Posted March 2, 2013 Dzięki. Mam jeszcze jedno pytanie. Jako, że jestem początkującym chcialbym się dowiedzieć czy taką wędką mógłbym również łowić innymi metodami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted March 2, 2013 Report Share Posted March 2, 2013 Od biedy nada się na lekki spinning, tyle, że może być ciężko zaciąć. Te wędki maja miękkie szczytówki, a drapieżniki twarde pyski. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aofamous Posted March 2, 2013 Author Report Share Posted March 2, 2013 Wielkie dzięki za pomoc zostaje mi skompletować jeszcze jakiś kołowrotek i jechać nad wodę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted March 2, 2013 Report Share Posted March 2, 2013 Jako, że jestem początkującym chcialbym się dowiedzieć czy taką wędką mógłbym również łowić innymi metodami? Od biedy nada się na lekki spinning Hmmm..., a ja bym nie polecił na spina, bo to jednak nie tak mocny kij jak feeder, ale na spławiczek od biedy może być Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 a ja bym nie polecił na spina Picker świetnie radził sobie jak wędzisko do BT lub twisterków na lekkich główkach. Piękne okonie tak łowiłem. Do spławikówki moim zdaniem ciut za krótkie wędzisko, ale nie próbowałem, więc nie mam zdania . Link to comment Share on other sites More sharing options...
aofamous Posted March 3, 2013 Author Report Share Posted March 3, 2013 A mógły mi ktoś polecić jakiś kołowrotek do tego wędziska? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 To zależy od tego, jakie ryby będziesz łowił. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aofamous Posted March 4, 2013 Author Report Share Posted March 4, 2013 (edited) W zasadzie będą to moje początki z gruntówką więc po prostu nie mam doświadczenia, co weźmie to zatne Edited March 4, 2013 by aofamous Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted March 4, 2013 Report Share Posted March 4, 2013 Ale chyba już wiesz, gdzie będziesz łowił, to dowiedz się jakie ryby tam pływają: gatunki, wielkość ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
aofamous Posted March 4, 2013 Author Report Share Posted March 4, 2013 mam zamiar łowić na jeziorze, w którym pływają płocie,lescze, karpie, okonie, szczupaki, liny, sandacze, karasie - tyle wiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted March 4, 2013 Report Share Posted March 4, 2013 Poszukaj kołowrotka, na który wejdzie ze 150m żyłki 0,22. Na "piknikowe" łowienie wystarczy, jak zatniesz potwora , to albo Cię wciągnie do wody albo urwiesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aofamous Posted March 4, 2013 Author Report Share Posted March 4, 2013 Za jakimi firmami najlepiej się rozglądać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted March 4, 2013 Report Share Posted March 4, 2013 Zależy ile masz kasy. W niskiej półce cenowej kołowrotki poszczególnych firm nie róznią się od siebie specjalnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aofamous Posted March 4, 2013 Author Report Share Posted March 4, 2013 Pierwsze co znalazłem to KONGER Torix 340 RD nadawałby się? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted March 4, 2013 Report Share Posted March 4, 2013 Raczej wielkość 320 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts