Jump to content

wędzisko Konger 2,7m

Recommended Posts

Witam!

Ostatnimi czasy dostałem od znajomego wędzisko 2,7 m firmy KONGER. Niestety nie znam więcej żadnych szczegółów. Chciałbym się dowiedzieć do jakiej metody może być takie wędzisko. Z góry dziękuje  ;)

Edited by aofamous

Tak, lekka gruntówka, przeznaczona do połowów na wodach stojących, zestawami o masie do 40g. Wskaźnikiem brań jest szczytówka. Poszukaj na forum tematu o pickerze i feederze. Najłatwiej będzie znaleźć w Poradnikach.

Od biedy nada się na lekki spinning, tyle, że może być ciężko zaciąć. Te wędki maja miękkie szczytówki, a drapieżniki twarde pyski.

Guest woldi

Jako, że jestem początkującym chcialbym się dowiedzieć czy taką wędką mógłbym również łowić innymi metodami?

Od biedy nada się na lekki spinning

Hmmm..., a ja bym nie polecił na spina, bo to jednak nie tak mocny kij jak feeder, ale na spławiczek od biedy może być :)

a ja bym nie polecił na spina

Picker świetnie radził sobie jak wędzisko do BT lub twisterków na lekkich główkach. Piękne okonie tak łowiłem. Do spławikówki moim zdaniem ciut za krótkie wędzisko, ale nie próbowałem, więc nie mam zdania ;).

Poszukaj kołowrotka, na który wejdzie ze 150m żyłki 0,22. Na "piknikowe" łowienie wystarczy, jak zatniesz potwora ;), to albo Cię wciągnie do wody albo urwiesz.