Domek29 Posted April 13, 2013 Report Share Posted April 13, 2013 Posiadam tylko zezwolenie gdyż do 14 roku życia nie trzeba mieć karty i teraz moje pytanie, ponieważ w tym roku mam już 14 lat. Jak mam wyrobić tą kartę? Czy jest jakiś egzamin? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted April 13, 2013 Report Share Posted April 13, 2013 To prawda, ze do 14-go roku zycia nie potrzebowałeś karty ale potrzebowałeś opiekuna z kartą. Skoro posiadasz zezwolenie, to łowiłeś na wodach innych niż PZW, bo byś o tym wiedział. W takim razie powinieneś się udać do najbliższego Koła PZW a tam dowiesz się o materiałach do egzaminu, terminie i opłatach. Egzamin w Kole PZW to nie automatyczny akces do PZW lecz wymóg ustawowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domek29 Posted April 13, 2013 Author Report Share Posted April 13, 2013 Wiem że trzeba z opiekunem. Ja łowie z moim tata, który ma kartę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted April 13, 2013 Report Share Posted April 13, 2013 No to więcej zaufania do ojca. Nie wiem czemu uważasz, że on nie wie jaka jest procedura. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DanoBKS Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 (edited) idz do najwiekszego sklepu wedkarskiego i zapytaj gdzie mozesz zdac karte wedkarska do tego zapytaj czy maja materiały z których trzeba sie przygotowac.. u mnie to byly 1 kartka a4 mnie opłata wyniosła 30 zł jestem z woj. War-Maztu masz cos takiego i tam moze i bedzie napisane ile to u CIebie kosztujeegzaminem niema co sie przejmowac bo to raczej jest tzw "sztuka" Edited May 8, 2013 by wind edycja linku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 Najprościej, skoro ma się już internet, wpisać w Google "PZW + i tu nazwa miejscowości". W wynikach powinna pokazać sie strona Koła PZW z adresem, telefonem, a jak bardziej rozbudowana to i zdecydowanie więcej informacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts