Majkel Posted May 3, 2013 Report Share Posted May 3, 2013 Witam mój problem polega ma wyborze wędziska. Wybór pomiędzy teleskop feder i spining. Łowię w małej rzece oraz stawach myślę czy by nie pójść nad wisłę. Poluję na karpie(szlachetne też), płotki,japonce,okonie. Łowię na spławik ale myślę też nad spróbowaniem na blaszkę oraz koszyczek. Chcę kupić nowe wędzisko ponieważ moja teleskopowa 390 cm harmony się złamała na karpiu szlachetnym 2 kg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maksz100 Posted May 3, 2013 Report Share Posted May 3, 2013 (edited) Najbardziej uniwersalny będzie teleskop, lecz nie będziesz miał przyjemności z łowienia. I nie będziesz tak czuł pracy przynęty jak na składzie. A jak chcesz łowić karpie to kup feedera, potem dokupisz odległosciówkę (chociaż na początek to nawet feederem połowisz na spławik) Edited May 3, 2013 by maksz100 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majkel Posted May 4, 2013 Author Report Share Posted May 4, 2013 (edited) Dziękuję za radę myślę że kupię feedera i mam jeszcze jego pytanie czy do 50 może 70 zl kupię jakieś wędzisko które nie złamie się jak moja wcześniejsza ? Jeszcze drugie pytanie Mieszkam koło 25 tysięcznego miasta lepiej kupić feedera w sklepie czy na targu w niedzielę lub zakupić w internecie ale tam niestety przesyłki pobraniowe 16+ zł Edited May 4, 2013 by Majkel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted May 4, 2013 Report Share Posted May 4, 2013 Złamać może się każde wędzisko niezależnie od ceny. Problem w tym, czy do złamania doprowadziła ukryta wada, czy też nasze działanie. Niezależnie jednak od przyczyny możliwość złożenia reklamacji jest ściśle związana z dowodem zakupu i warunkami gwarancji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts